Svar på era frågor!

Jag undrar vad du inspireras av när du fotograferar?
Allt möjligt. Jag är som mest inspirerad när livet är svårt och jävligt tror jag, därför är det ibland en skum balansgång eftersom man vill vara lycklig och att livet ska vara lätt. Annars inspireras jag av folk runt omkring mig, och självklart duktiga, spännande kreativa konstnärer och/eller fotografer.

Dina bilder andas stundtals mer konst än foto, har du planer på att utveckla den biten?
Ja, det skulle jag hemskt gärna vilja göra. När jag känner att det är dags kommer jag söka mig vidare till någon trevlig skola tänkte jag. HFF hade ju varit drömmen.

Vad vill du göra i framtiden?
Jag funderar fortfarande men typ,
1. kunna leva på att fotografera spännande saker, och då tänker jag LEVA inte bara överleva.
2. Har haft ganska mycket tankar på att utbilda mig till barnmorska, men jag vill inte kasta mig in i något som jag inte är övertygad om att jag ska klara.
3. Sedan vill jag ju självklart göra lite bäbisar med Joel och hitta ett fint ställe att bo på där man kan få sin ro.


Var kan man se dina bilder, utanför bloggen?
Ingen stans just nu. Ställde ju precis ut här i Göteborg och då kunde man se. Det mesta man har gjort finns ju kvar på internet medans det som finns utanför inte består på samma sätt. Den 6-7 juni ställer jag dock ut i stockholm.

Är Photoshop något du använder dig av mycket eller sköter du det mesta av redigeringen manuellt i kameran för att uppnå önskat bildresultat mer direkt?
Både och. Jag redigerar sällan mina bilder mycket även om det kanske ser ut så. Man kan få ett fint resultat väldigt lätt om man vet vad man ska göra i photoshop.
Jag ser på en digitalbild/raw-kopia som ett negativ, och ett negativ behöver ju framkallas olika/belysas olika länge etc för att uppnå ett visst resultat. Likadant är det med den digitala bilden.



Vilka är dina favoritaffärer i Göteborg?

Eftersom jag inte har råd att shoppa så försöker jag undvika affärer, haha. Men sjävklart finns det många fina här i staden. Jag föredrar second hand, och för tillfället känns det som det enda jag kan tipsa om. Min topp tre lista ser nog ut såhär:

1. Alla superbilliga ställen som bara har öppet lite då och då där man om man har tur kan göra dom bästa fynden, typ erikshjälpen. Ligger i högsbo industriområde. Finns massor av bra på hisingen också, men jag är så dålig på namn.
2. Beyond retro, ligger Arkaden i samma lokal som topshop.
3. Miss ragtime, magasinsgatan.

Myrornas fjärde våning är ganska spännande också, om det är för att den är ny eller för att den är bra har jag inte riktigt kommit på ännu.


Vart på Tjörn har ni ert sommarställe?
Askerön, världens bästa ö!


Har du något tips på hur man ska lära sig fotografera?

Ja, det är helt enkelt att fortsätta att fotografera! Testa dig fram, var inte rädd för att testa alla inställningar på kameran, det går ju att ändra tillbaka! Visa dina bilder för folk (inte dina föräldrar) och be om kritik, både bra och dålig. Men viktigast av allt, gör din egen grej. Låt dig inspireras av andra, men kopiera aldrig!

Har du lärt dig det mesta själv eller har du gått någon kurs?
Jag läste media med fotoinriktning under gymnasiet, resten är självlärt, eller vänner som har lärt mig.

Vad har du för kamera?
Jag har en canon 5d och en 350d, har några olika objektiv i min samling. fotar nästan bara med mitt 24-70mm, men det beror mest på att jag är så fattig så jag inte har råd med nytt. Å andra sidan är det ju typ världens bästa!

Ställer du in i kameran innan för att få så fina färger eller ändrar du även i photoshop?
Både och.

Har du planer på att söka till tex göteborgs fotohögskola eller liknande?
Det har jag haft planer på i några år. Vi får se när det blir av.


Var någonstans ute hänger lika grymt folk som du i sveriges finaste stad? tar gärna tips på uteställen såhär års och till sommarn!
Haha, komplimang och fråga i samma, det gillas! Jag är ju ganska bra på att lägga mina pengar på öl istället för kläder och prylar. Ölen brukar ofta drickas på andra långgatans trevligaste ställe Publik.
Då det gäller kaffe ger jag två tummar upp för da Matteo, ligger i viktoriapassagen och vid magasinsgatan.


Hur gör du så att bilderna blir sådär ljusa och vad jobbar du som?
Jag drar upp ljuset med hjälp av "kurvor", brukar även dra när färgerna i bilden lite. Sedan kan man leka med kontraster och sånt där.

Jag har förstått att du "polaroidiserar" bilderna i datorn, men vilket program använder du?
Ja det stämmer. Jag vet inte riktigt var jag fått programmet ifrån, men det är nedladdat i alla fall. Heter typ bara polaroid så sök på det! Skitkul och beroendeframkallande!

3 comments:

inte nu kanske sen said...

åh, ställer du ut i stockholm, när var hur?

bea said...

å i sthlm! då vill ja se!

evelina hultqvist said...

jag lovar att återkomma med mer info när jag vet. har själv ganska många frågor angående hela grejen :)