Hemligheten om mitt hår

Nästan varje morgon när jag vaknar har jag ett krulligt fågelbo på huvudet. Jag har försökt leva i förnekelse med mitt superlockiga hår så längre nu, och nu har jag helt enkelt gett upp.
Om det inte vore för min hästhårskvalité så skulle antagligen lockarna vara jättefina (dom är ju det efter att jag använt ett ton hårinpackning och då älskar jag det), men nu är det bara ett enda stort burr varje morgon.
Vad gör man? Jag vill ju sluta med plattångsmissbruket!

12 comments:

inte nu kanske sen said...

ha det som det är, förstås. morgonhår är det bästa, slitet eller ej.

Rebecca said...

du kanske ska testa det där shampot som gör håret mycket plattare :)

nattie said...

sluta med plattången, då försvinner förmodligen hästhårs-känslan, annars, köp en värmeskyddande produkt - pronto! om inte det funkar så kan du ju köpa någon sådan där anti frizzprodukt eller vad det heter, och ha i det på morgonen.. borde lösa det

klara said...

eller kanske typ glansspray eller nått sånt! :)

A said...

eller så kanske du bara ska låta det vara precis som det är sådär på morgonen för det är exakt Hur Fint Som Helst på bilden !

Anonymous said...

det är ju sjukt fint! ha det så ibland, du har ju fått en fantastisk gåva med naturliga lockar och du kan ju växla mellan platt och lockigt beroende på vad du känner för. : )

Ika said...

Det här kommer att låta extremt radikalt, men: Sluta med plattången och schampotvättandet. Mitt hår har älskat mig sedan jag befriade det från de där två sakerna. Dessutom slutade jag använda hårborste, vilket gör att håret omedelbart ser snyggare ut eftersom man inte borstar sönder lockarna i enskilda hårstrån, utan låter dem sitta ihop.

Hur man klarar sig utan schampo och hårborste? Man balsamtvättar (mer om det kan man läsa på http://www.lockig.se), och när man har balsam i håret passar man på att försiktigt reda ut det med fingrarna. Funkar utmärkt, för sedan jag har gått över till balsamtvätt har håret blivit mycket mjukare och trasslar sig mycket mindre. Som en extra bonus slits det knappt alls numera, utmärkt om man vill låta håret växa sig långt.

Hedda Rabe said...

Jag har precis samma typ av hår som du! Jag hatar mitt hår samtidigt som jag älskar det. Mitt problem är att mitt hår är väldigt väldigt torrt (hästhårskvalité indeed hah), därför har jag i litelite olivolja efter tvätt - men inte för mkt för då ser det fett ut ;)
Plattar min lugg men låter resten av håret vara, vill själv också slippa plattången men mja. min lugg behöver den! Har iaf på senaste år börjat uppskatta mina lockar och det är jag glad över.
Lycka till med ditt vackra hår :D

SaraMy said...

Hihi, tänkte precis tipsa om lockig.se men såg att det redan var skrivet.. Anyways, jag rekomenderar deras metod! Funkar även bra på folk som jag som har något sorts yvigt fall. Jag har dessutom också tendenser till hästhår, men håret blir så otroligt mycket mjukare och lenare och livligare med balsammetoden. Nu har jag dock fallit tillbaka på shampoo igen , vet inte varför..
I vilket fall som helst så har du ju rena rama änglahåret, och med balsammetoden lär det ju lysa som ene gloria!!! Du är så fin fin fin.

johanna said...

som tjejen med svearikets kanske rakaste hår känner jag ju rent spontant att den där plattången bör slopas omgående och lite ursäktande vård av lockarna skulle sitta fint. segdragna projekt med resultat långt fram i tiden är ju alltid lika lattjo att påbörja..eh..

agneta said...

Jag har samma sorts hår som du tror jag och jag älskar mina lockar. Mitt knep är att ha lite olivolja i längderna efter att jag tvättat det och sen kammar jag igenom håret noggrant och låter de torka. Efter det kammar jag inte håret mer förräns nästa gång jag tvättar det :)
Håret blir jättefint och starkt, prova snarast ^_^

evelina hultqvist said...

TACK ALLA för massa tips. Jag håller på och testar för fullt. Idag är det olivolja som gäller!

Jag ska försöka skriva ett inlägg om mina hårexpriment om ett litet tag.