är det farligt att älska för mycket?hur farligt det är att älska andra människor bestämmer man ju själv. jag tycker att det är både läskigt och farligt. ibland kan jag komma på mig själv med att sitta och vara rädd över att älska för mycket. och vet ni varför? för att man kan förlora.
att vara tvilling till exempel. det är det bästa i hela världen, men också det värsta. för hela tiden i allt gott och ont finns den där konstiga, hemska och overkliga vetskapen att man en dag kan förlora henne. att en annan person, som är en del av en själv men också med ett eget liv en dag när man inte är med kan gå rakt ut i vägen utan att se den där bilen, eller träffa på fel person vid fel tillfälle. det är så jäkla hemskt så jag kan knappt ens skriva det.
därför är jag rädd för att älska. att stå för nära någon som man inte hela tiden kan skydda och hjälpa. att det egentligen bara är mig själv jag alltid kan vara tillsammans med.
för vissa av oss kommer ju den där dagen, när man väntar och väntar på sin älskade, sitt barn eller en förälder som aldrig mer kommer hem.
varför ska det behöva vara så?

det är inte det att jag aldrig förlorat någon. det har jag. kanske är det just därför känslan blir extra stark ibland. man vet att alla finns inte för alltid, och vissa försvinner så snabbt och oväntat.
det allra läskigaste är nog att man inte har en aning om vem det ska bli. man kan egentligen inte göra annat än att fortsätta älska. älska så mycket så att hjärtat blir alldeles utmattat.

ja, ni förstår nog vart jag vill komma.
var rädda om varandra.

5 comments:

Caht said...

Så jävla konstigt att du skriver det här. Det är typ vad jag tänkt på de senaste dagarna.

Keeponlovin

hanna said...

du har så rätt. och jag är också rädd för sånt, hela tiden.

Anonymous said...

jag är livrädd för det, därför kväver jag i rent försvar. det gick åt helvete den här gången. big time jävla åt helvete.

frida said...

fint fint vackert sant. älskAR bilden också

evelina hultqvist said...

det som är jobbigt är att man aldrig riktigt kan sätta ord på sånna grejer heller. jag vet inte om det behövs egentligen, men.