Cocktailfest, och jag är bjuden

Idag i allt mitt vardagsfixande och jobbande slog det mig plötsligt att det är lördag imorgon, och lördag betyder att det är finfest. Finfest betyder att man måste vara uppklädd. Uppklädd i detta fallet betyder "cocktail-klänning". Min hjärna fick lite smått panik där, och det blev inte bättre när jag försökte tänka vad min garderob har att erbjuda när det gäller finkläder.
Det här var någonting vi bestämde för flera veckor sedan, för att brudarna i min umgängeskrets skulle få en chans att fina använda klänningar som låg hemma och var för glammiga för att gå ut och festa i, och för festliga för vardag. Skitrolig idé tyckte jag då och var helt cool med dresscoden.

Jag insåg att min garderob inte är speciellt glamorös då jag började leta efter någonting spexigt att klä på mig. Tog mig även friheten att posa upp i det lilla jag kunde hitta. Ni får ursäkta "modebloggspoerna", men dom kom helt naturligt *hosthost*, och tänk inte på det trötta, bleka, uttryckslösa soffliggaransiktet för det ska nog gå att göra nåt åt imorgon efter en uppiggande dusch och kanske lite smink. Tänk på att det är klänningarna som är poängen och inte min skabbighet. Haha.
Jag riskerar här med att få den hemska modebloggskänslan över detta inlägg, men det är bara tillfälligt och för att jag är lite desperat.
Puss!


Klänning ett var från början en kjol som jag ärvt från mormor, den är grå, och i siden med lite mönster i tyget. Tycker om den, men lite svår att bära upp.
Klänning två är ett enda stort kaos, omsydd flera gånger sedan min avslutnings"bal" i nioneklass. Vill nästan ha den bara för att den är så ful så att den blir söt. Haha.
Klänning tre är också en kjol från början, och faktiskt fortfarande kjol om man vill. Den är köpt på second hand för en himla massa år sedan. Under den har jag någon tyll-grej för att det ska bli lite puffigt. FEST.
Jag är så lyxig. Inte. Dessutom är det mesta skrynkligt, MEN DET FINNS JU STRYKJÄRN!


Sedan kom jag på att min syster har en fin svart klänning som jag kanske kan låna, jag var i alla fall tvungen att prova den. Satt som en smäck om man bortset från att längden får mig att se lite ut som en dvärg, MEN DET FINNS JU HÖGA KLACKAR!

Så gott folk, vilken röstar ni på?

13 comments:

PROTEINPORNOGRAFI said...

jag gillar nog tre & fyra bäst. fyra är snyggast, men den är "svart och tråkig". det är fint med färg! så, tre får det bli för min del. eller fyra. äh...

Anonymous said...

jag är ju minimalist och älskar svart så valet för mig är ganska lätt.
2 är ju rolig annars.

hoppas du får det trevligt. jag ska på svartklubb och skaka rumpa och bli skitfull. jiiie.

combathoney said...

ettan

Mary-Lou said...

tvåan!

Anonymous said...

1 eller 3

Anonymous said...

grå! nummer ett! skitsnygg!

Anonymous said...

3

Anonymous said...

tre eller fyra. beroende lite på vad det är för stuk på de andras klänningar. fyran känns väldigt klassisk dock.

Elba said...

den fjärde var väldigt fin på dig, svart är allltid svart, väldigt bra alltså. klänningen från balen i nian är visserligen rolig

Anonymous said...

Trean, välj något annat och jag gråter.

Anonymous said...

numero uno

Anonymous said...

Älskar din tatuering, otroligt snygg!

Anonymous said...

Snygging!