00.52

samvetet. rädslan. oron. ångesten. och den lilla omtanken som vägrar försvinna.
tänk om jag förstör en annan människas liv. 
det vill jag inte göra.

5 comments:

Anonymous said...

Människor måste lära sig att ta konsekvenserna för sina handlingar. Fokusera på dig, din själ och ditt välmående. Han har ingen som helst rätt att stjäla din värdighet eller självkänsla. Kämpa Evelina.

Jag hoppas han visar ånger, gör han det?

Anonymous said...

Det är inte du som riskerar att förstöra nåns liv. Jag tror att det bara var bra av dig att skriva vad som hänt för att på något sätt kunna ta kontrollen över ett minne du helst vill glömma. Du är inte skyldig honom ett piss, och om det hjälper dig att skriva om det tycker jag du ska göra det. Jag har följt din blogg några år och du verkar vara en väldigt empatisk, stark och fin person. Försök att inte låta samvetet, rädslan, oron och ångesten ta fäste i dig. Du har din sanning, och den ska ingen jävel ta ifrån dig!

Anonymous said...

Jag tänkt först att det var jävligt hårt att posta på bloggenxnör jag läste det. Tänkte att det finns två historier om vad som hände, men Nej! Läste igenom posten ett par gånger och inser hur sjuk min första reaktion är! Det han gjort är så fel på alla sätt, och att du känner skuldskänslor mot att du gått ut med detta...

Du har ingen skyldighet att oroa dig över hans rykte.
Hur mår du sen detta hände?

Är man, om det nu spelar någon roll.

Anonymous said...

Fina du. Det är inte du som förstör, det är han. Och visst är det bättre att han får leva med konsekvenserna av det han gjort, snarare än att han får fortsätta förstöra andra människors liv? Ta hand om dig och kom ihåg hur stark du är.

Anna said...

Du gjorde något så jävla bra Evelina. Jag har själv blivit våldtagen och det är så jävla skönt att läsa om detta. Och så jävla skönt att en våldtäktsman för en gångs skull får stå upp för sina handlingar, vilket jag hoppas denna får göra.

Det är alldeles för tabu. Fler borde skriva om detta öppet så att alla förstår hur pass utbrett det är och hur vidrigt allt är. Hur skamligt det känns för brottsoffret, hur kvinnor så ofta känner "nej men... det kanske inte var så farligt. Det kanske var jag. Anmäler jag honom förstör jag hans liv" etc etc etc etc etc etc.

Heja dig Evelina!!!! Stå på dig! Du har så mycket uppbackning och du är fantastisk som öppet berättar om detta, för mig och så himla många andra lättar det för så otroligt mycket! KÄRLEK