två helt olika grejer bara

1. är jag den enda fotointresserade människan i det här avlånga landet som fortfarande inte föredrar raw framför jpg?

2. har gett mig själv en oskön fittåkomma. gör ont att inte kunna hantera en rakhyvel.

10 comments:

Mazza said...

tog länge innan jag vande mig vid rawformat, men nu känns de bara som att man har mer kontroll, även om redigering inte är min stora grej...

Madeleine said...

Nej jag håller mig också till jpg!

ffbg said...

inte för att jag befinner mej i det avlånga landet men nej, jpg is the shit. kan ju dock bero på att jag anser att ett foto sitter i motivet och inte i kvaliteten/perfektionen.

sara said...

jpg här också!

Malin och Eliska said...

jag gillar att redigera mina bilder själv. jpg är ju ett förstörande format som både komprimerar bilden och lägger på färger. lite som att fota med auto. men det tog också ett tag innan jag gick över till raw.

Sofia said...

Fett JPG! Tycker Raw känns så jobbigt och obekant på något vis och trots alla påståenden tycker jag redigeringen sker enklare med JPG.

klara said...

jag har fotat i raw men eftersom jag är så lat är det ju mest bara drygt eftersom man MÅSTE fixa och hålla på för att det ska funka. funderar på att ge upp det och köra jpg enbart... särskilt eftersom typ såna som du gör det utan problem :)

Anonymous said...

Hata raw!

Frida Johansson said...

Du är så skön! Jag älskar din mix av finstämdhet och sen brutal verklighet i din blogg. Som din osköna fittåkomma. Skrattade högt!

Tove said...

Va fan är det med folk! Jpg förstör ju bilderna! Det är som att skriva en hel bok och sen slänga på lite kaffefläckar innan du ska sälja den. Jag tycker inte heller om att redigera så mycket, men det är en principsak att fotografera i raw.