Blir galen!

Kan någon vara så snäll och förklara uttrycket "dör lite" eller "dog lite" som används flitigt på bloggar nu för tiden.

Exempel
"åt en rabarberpaj som var så god att jag dog lite"
"dör lite för det är så härligt sommarväder ute"

Det är alltså någonting positivt, så långt har jag fattat. Men vadå DÖ LITE?!?!???

8 comments:

Sandra said...

Du hamnar i himmelriket såklart!

Anonymous said...

Åh som jag avskyr när alla skriver så. Att dö är ju något dåligt! Punkt. Börja aldrig använda det så kommer jag fortsätta tycka om dig. Deal?

Anonymous said...

dö innebär självklart inte något dåligt i de sammanhanget. typ att något är så fint/bra/gott/whatever så att man dör. var en gång en som dog för att han skrattade för mycket faktiskt.

Fridos said...

jag använder uttrycket en del och tycker det är ett alldeles utmärkt sätt att verkligen visa att man tycker något är riktigt bra/nice/gott eller whatevs. i like it.

Anonymous said...

Ja precis! Vad f... handlar d om lixom?!
Nu dog jag lite för att det är så fånigt att dö lite ;)
Sluta upp med det!
Tjohej!

sannah. said...

Jag håller med, ett kasst nytt "indie"-uttryck som börjat rota sig. Läskigt sånt där. Fast jag kan ändå förså innebörden, känner till exempel att jag nog skulle dö lite om jag såg dig irl på stan eller så. (om man med "dö lite" kan få räkna in tuppa-av-på-obestämd-tid-av-hänfördhet-inför-gudomlighet?) Pinsamt mycket groupievarning på mig idag, men du förtjänar ju så mycket lööööv kvinna! :) (och stort förlåt att jag inte följt dig under sommaren, jag skäms. Fick lite ont i hjärtat av det när jag knappade in mig nu faktiskt..)

a diary full of love letters said...

det är väl lite samma som att säga att något är skitsnyggt eller fruktansvärt vackert. man använder något "negativt" laddat ord tillsammans med ett uppenbart positivt.

jag skulle nog kunna dö lite för typ ett gammalt håkan-album för det fortfarande är så himla himla jag-smäller-av-bra. ja så är det nog.

Annasofia said...

det uttrycket funkar inte för mig. däremot kan jag dö för att något är så fantastiskt. men inte lite.