billyboy

dessa bilder togs till ett omslag/ett reportage för nån amerikansk streetmodetidning. dom höll på att hetsa som fan om bilder hit och dit, om fler bilder och foton som skulle redigeras i olika versioner. hatar sånt egentligen sånt, vill bestämma själv över vilken färgton min bild ska gå i o.s.v. men ibland är man helt enkelt en hund, och jag plåtade och redigerade helt gratis p.g.a den fuckingjävla nollbudgeten som man som frilansfotograf har hört talas om på tok för många gånger.
ett omslag är ändå ett omslag tänkte jag, och det är alltid grymt och kul att få.
tror ni att mina bilder fanns på omslaget när tidningen kom? tror ni att dom ens fanns med i det flera sidor låna reportaget? nej, såklart inte. sånt gör mig rejält less.

det känns ju trist om inte bilderna så användas till nåt, så dom får väl hamna här i alla fall.
bildkvaliten här i bloggen suger, men men.


5 comments:

Anna Ileby said...

Känner igen det där! När jag skulle teckna för en modetidning i USA så hade de också nollbudget men han lovade att betala ändå, att tidningen fanns i hela USA och bla bla bla.
När jag var klar visade det sig att det var en nättidning, ingen riktigt papperstidningen och inte har jag sett röken av några pengar heller för den delen. Jävla amerikaner!

Macks said...

Lätt att vara efterklok, men det här med nollbudgetjobb ska inte finnas på kartan.

Många tror att fotografi är lika med välgörenhet. Det är det inte. Våga säga nej till nollbudgetjobb, droger och våld.

frida vega s said...

sjukt snyggt

susanna said...

Men suck, hur ofta har man inte hört den? Folk har så sjukt skev uppfattning om vad man håller på med. Man är ju uppenbarligen "bara" fotograf. Efter att ha blivit blåst ett x antal gånger så är jag galet noga med skriftligt avtal (där det står exakt(!) vad jag ska göra och för hur mycket). I början blir man ju så glad över att folk gillar det man gör så man vågar inte ställa krav. Sedan kommer man till en gräns då man inte gratisjobbar längre.
He är bara å sätt ner fot'n.

josefin said...

ja tittar in på din blogg lite då och då efter att ha hittat till dig på bilddagboken för..hmmm.. många många år sedan..? riktigt kul att titta in denna gången och mötas av dessa bilder på min gamla vän billy =) riktigt snyggt, synd på reportaget dock..