att dumpa någon på ett "fint" sätt

det finns olika sätt att dumpa någon på. du kan göra det genom att vara rak, ärlig och säga precis vad du känner. det funkar inte mellan oss. vi är för olika. jag är inte kär i dig längre. jag älskar dig inte, osv osv. vilken jävla smärta det är att få höra. det vet väl dom flesta? och vilket mod det krävs för att säga ord som dessa. men vuxna människor som ger sig in i relationer måste ha med i beräkningen att den dagen något sådant måste yttras kan komma. och smärtan är ibland priset vi får betala för kärleken.

så kan du dumpa någon det andra sättet. det lite "enklare". det som blir mindre likt en käftsmäll utan mer som en utdragen kvävning. det sättet som inte sker på lika villkor. det som är smidigare för den ena och fan så mycket svårare för den andra.
när du helt sonika bara börjar dra dig undan. avskedskyssen blir en kram. samtalen blir sms som går från flera till några få, någon gång då och då. du är trevlig men kort i dina svar. du lämnar tusentals obesvarade frågor. du blir ett spöke i huvudet på en människa som kanske fortfarande hoppas.

någon mer än jag som absolut inte fattar vad som är bra med detta? du dumpar aldrig någon på ett fint sätt, det blir inte smärtfritt. men du kan åtminstone ge en människa som varit dig nära din ärlighet och respekt. punkt.

3 comments:

josefin said...

problemet ligger förmodligen i att den som drar sig bort är övertygad om att detta sättet är mindre smärtsamt. jag har upplevt båda två, och föredrar en käftsmäll framför ett spöke. <3 puss vännen

Tears and pearls said...

Precis så! WORD WORD WORD!

Anonymous said...

Ja EXAKT så, hade också tänkt skriv WORD WORD WORD! :)