little dragon x26 comments:

Sara said...

Alltså, jag fattar inte. Vad gör tjejen? Varför kråmar hon och står med benen som en flicka? VARFÖR har hon håret i ansiktet? Fattar inte bilderna alls.

evelina hultqvist said...

Sara: Pressbilder, också kallade imagebilder representerar artister, band, musiker etc som har sin image att tänka på. Det är deras jobb och det ingår liksom i hela paketet att leva upp det det som fansen förväntar sig, tycker om och vill ha. Tänk vad trist om alla artister var tråkiga svenssons. Kul med någon som vågar leva ut framför kameran om du frågar mig. Håret i ansiktet = image, stil. Står med benen som en flicka - måste säga att jag inte förstår vad du menar där? Vad är det som gör att hon står som en flicka?

Anonymous said...

Jag gillar inte heller bilderna. Varför måste hon gömma sig under håret och se oskyldigt sexig ut medan killarna får stå helt normalt? Image? Jaha, men inte särskilt "kul". Faktiskt ganska tröttsamt och ofräscht.

Anonymous said...

Som att hon ska se så osäker och bräcklig ut medan killarna står rakryggade och ser säkra ut? Urk.

evelina hultqvist said...

Jag förstår vad ni menar men anser att det är en tolkningsfråga. Att du tycker att hon ser oskyldigt sexig ut är en personlig åsikt. Någon annan kanske tycker att hon känns självständig pga att killarna står bakom och håller om varandra. Varför ska man alltid titta på bilder med "den svaga kvinnan blicken". Visst är det bra att vara kritiskt granskande men ibland känns det som att man gör det bara för att.

ps: Jag respekterar verkligen din åsikt och uppskattar feedback och reaktioner kring bilder.

Sara said...

Fast att det skulle vara en tolkningsfråga är i min mening bara en ursäkt. I så fall kunde man skrota allt vad bildanalys heter liksom. Det handlar inte om att titta på bilden med en förutfattad blick, utan om var eviga dag se bilder där män och kvinnor alltid porträtteras olika och alltid på detta sättet. Killarna neutrala eller starka, sig själva, de bara ÄR, medan tjejen är spexig och sexig, ofta med ett barnsligt uttryck eftersom vår kultur är skitkåt på just detta - kvinnor som ser ut och för sig som flickor. Och ja, hon ÄR sexig. Blicken, rufset, den väldigt korta kjolen - det är sexuellt. Och posen ÄR barnslig, ängslig (finns massvis med analyser kring kroppsspråk och bl.a feministiskt självförsvar tar upp hur man ska stå för att utstråla/känna sig mer stabil - denna posen ingår inte...). Man blir trött på det och därför ifrågasätter man det när man tycker att man ser det.