grannen

nu har grannen sex.
funderar på om jag ska gå upp, knacka på och be dom sluta. nää, skoja bara. sådan är inte jag, jag unnar mina grannar lite njutning. i alla fall idag när jag är på bra humör.

grannen alltså.
har "pratat" med honom två gånger. eller försökt prata är väl mer korrekt uttryckt.
första gången i somras, då han var precis nyinflyttad och vi ville säga hej. han var full, det var sen kväll och vi möttes utanför porten. vad jag minns så försökte jag och adam presentera oss som normalt folk, han däremot, försökte inte presentera sig utan tittade på mig och frågade om det var jag som lät så mycket så att hela gården hörde när vi hade sex. trevligt eller hur? jag minns inte om jag svarade att det inte var jag, eller om jag blev så förvånad av situationen att jag bara lät det vara. förbannad var jag i alla fall. ett tag efteråt.

andra gången var nu i fredags.
jag och adam hade tjafsat lite, inget seriöst men ändå såpass att jag gått ut för att lugna nerverna med en cigg. står utanför porten när han kommer gående. ser att han är full på lång väg, den fixerade blicken och dom vingliga men målmedvetna stegen.
jag tänker att nu äntligen kommer jag få mitt hej. ser mot honom, hejar och tar ett steg från porten så att han ska komma in. han bara tittar på mig, inget hej kommer från hans mun. sedan öppnar han munnen, ni ska ge fan i att kasta ölburkar på gatan, fnyser han och sparkar en full ölburk mot mig som legat en bit från porten så att det skväller öl över hela trottoaren. och mig.
det går en kall ilning genom mitt kropp. obehag. fattar inte ens varför jag försvarar mig själv genom att säga, den där ölburken är inte min.
det är väl ganska självklart att jag inte tagit med mig en nästan full ölburk utanför och slängt den där istället för att välja soporna? vi bor på en gata som ligger ca 50 meter från en av göteborgs mest populära bargator. man får tyvärr räkna med lite av varje utanför porten på helgerna.

så. nu har jag fått skriva av mig. vet inte riktigt vad jag ville med detta.

4 comments:

Annika said...

Alltså grannar kan ju vara ett sånt jävla överflöd. Det är tråkigt. Man borde ju kunna ha kul med dem.

raquel said...

människor som är konstant påverkade tenderar ju att va otrevliga , men personangrepp på det. dags att ringa grannfejden! skoja. inte!

Annasofia said...

låter som en mycket bitter människa som av någon anledning känner sig hotad när någon försöker vara trevlig. skit i att hälsa nästa gång tycker jag, han tar ju ändå bara tillfället i akt att trycka ner dig.

evelina hultqvist said...

han vågar inte visa sig för oss längre. smyger i trapphuset för att slippa hälsa. bra att han skäms!