minnen #41

när jag kommer in i rummet ser jag dig på sängkanten med ryggen mot mig. utanför blåser höstlöven av träden och målar vackra färger på marken. i ditt rum hörs inte blåsten, där är det tyst, men mina steg bryter den tystnaden när jag långsamt går mot dig. du vänder dig inte om, tittar inte på mig utan fortsätter stirra ut genom fönstret när jag sätter mig ner på sängen bredvid dig. 
för första gången i hela mitt liv ser jag stora tårar falla från dina ögon. droppar ner i ditt knä och blir till små mönster på byxorna du lånat från sjukhuset som är tre storlekar för stora. jag vill så gärna vara stark, så som du varit för mig men jag vet inte ens om du vill ha mig där för du visar ingenting annat än tomhet och sorg. du visar inte ens att du ser mig och jag kan bara anta att du vill ha mig där och att du accepterar att det är ombytta roller just då, när jag vaggar dig i min famn och viskar att allt ska bli bra.



Lune

I fredags kom nya numret av People ut där jag varit med och fotat huvudrepet med Lune. Här kommer en liten bildparad med några som är med i tidningen och andra som inte kom med. Hur kul som helst var det i alla fall, vilken kvinna! Om någon av er där ute har tips om spännande saker, personer, vad som helst där ute som kan vara spännande material till tidningen så är ni varmt välkomna att höra av er. Vi satsar hårt på att People ska på nytt födas och vara bättre än någonsin!




Nishiki

Nu när det börjar dra mot vår kan man ju önska att man fick haft kvar sin grymma cykel mer än bara några veckor.



Nu börjar det

Ingen som läser den här bloggen regelbundet kan väl har missat att det finns en kille som heter Olle som jag tycker väldigt mycket om. Som mitt förrförra inlägg avslöjade blev vi sambo-kombos nu i helgen och det kändes såklart himla fint. Han kom hit från Göteborg i lördags, jag lagade middag, bjöd på massor av vin och vi firade att vårt lilla stockholmskollektiv var samlat. 
På söndagen vaknade jag av solen som sken in i mitt rum och berättade om ett underbart väder. Och  även fast det fortfarande är snö och vinter så har det börjat värma nu! Efter en promenad runt sjön som ligger bara 5 minuter från vår lägenhet satte vi oss på balkongen och bara njöt. Första tröj-stunden 2013 och det kändes fantastiskt!

Idag känns det dock inte lika fantastiskt då söndagskvällen överraskade med feber och sjukdom men den ska sovas bort dom kommande dagarna så att jag kan njuta mer av att det börjar bli vår sen.

 

Pärlan




På Söder hittar du ett riktigt guldkorn, eller bokstavligt talat en riktig Pärla. 

Pärlans konfektyr gör dom mest sagolika kolorna jag någonsin smakat och att komma in där är som att beträda en annan tidsepok. Mycket fint om man vill sätta guldkant på en Stockholmsdag!