Gustav

När vi ändå är inne på det här med barn kan jag passa på att visa några bilder på lille Gustav som jag fotograferade förra helgen. En väldigt glad sju månader gammal kille som mina vänner Joanna och Fredrik bakat ihop tillsammans.
Man blir ju rätt sugen själv när man träffar dom små liven alltså...


Skottdagen

Idag har det hänt mycket roligt. Adam blev exempelvis väckt i morse av ett sms från bästa vännen där det stod "vakna för fan, jag har fått en son!". Bästa starten på dagen gav oss alltså Sebastian och Stephanie som passade på att få barn på skottdagen. Adams gudson dessutom. Det är stort!

jag har många gånger undrat vem jag är. om jag är en person när jag är med dig och en halv när jag är ensam


En liten del ur mitt alldeles nya projekt om identitetssökande och tvillingskapet mellan mig och min syster:


"När slutade det vara ett val? Vad är det i mig som har slutat välja dig, som istället har flyttat in i dig så att jag måste vara med dig för att kunna vara mig själv?"
- Gunnar Andelius

Väskan

Fick ett infall och köpte mig en väska idag, 399kr kändes som ett bra pris. Är dock ganska osäker på spännena med silverdetaljer på handtagen. Kunde dom inte varit lite mer diskreta? Man kanske kunde göra någon egen variant på handtag? Vad tycker ni, är det en keeper eller inte?

Limbo

minnen #38

mellanstadie. i tre månader var jag ihop med fidde, klassens tuffing. när han ringde och frågade chans på mig blev jag överlycklig. hade skrivit i min dagbok att jag nog gillade honom mest i klassen, honom och isaac. dom första veckorna av vårt förhållande bankade mitt hjärta hårt när jag såg honom. vi kramades ibland, men det hände bara när skoldagen var slut, och långt ifrån varje dag. vissa dagar vågade vi knappt prata med varandra alls. i början var det lite spännande, pirrigt liksom. men ju fler veckor som passerade desto mer uttråkad blev jag. han var kanske bara ett tufft skal, ingen att lära känna där bakom. jag började till och med fundera över om han verkligen var snygg, eller om det bara var tuffheten som gjorde honom populär. en kväll när vi faktiskt umgicks utanför skolan försökte han kyssa mig. när hans kalla våta tunga försökte pressa sig in i min mun fick jag kräkreflexer. jag tänkte på hans torra läppar, finniga hy och svettiga fila-tröjor. ville man inte kyssa sin egen pojkvän så skulle man inte vara ihop. jag var helt enkelt inte kär oavsett hur tuff min kille var. dessutom hade jag insett för längesen att det var isaac som var snyggast i klassen.

identitet

jag är i sluttampen av en liten, liten början på ett projekt som jag tror kommer bli livslångt. på fredag ska vi presentera våra personliga arbeten i skolan. vi har haft tre veckor på oss ungefär (-1 eftersom jag varit sjuk), det är inte ens en hundradel av vad jag hade behövt för att knyta ihop den här säcken. har försökt skala av och skala ner alla tankar och känslor jag jobbar med i det här projektet för att kunna börja någonstans. det ska bli spännande att se vart jag hamnar efter detta.


puss

Hitta rätt

Vilka är era favoritfotografer och konstnärer? Skulle bli himla glad om ni tipsade om era största inspirationskällor! Behöver komma tillbaka på banan.

Mjukisdressen 2012

När jag söker på mjukisdress, joggingdress osv i jakt på SKÖNA kläder att ha på mig i hemmets trygga vrå är detta vad jag får upp:



Jag vill varken se ut som en prostituerad och inte heller som en jättebäbis. Vad hände med en helt vanlig, ICKE FIGURSYDD, grå, tvådelad hood+mjukisbyxa? Jag vet att det finns i närmaste sportaffär, men internet är fan skadat. Är det bara megafjortisar och klickers som använder myskläder nu för tiden? Är det så här man borde se ut när man vill mysa runt hemma? Nej tack, inte jag. Magtröja? Och klackskor? Jag finns inte ens ord för vad jag tycker om den kombon.

Klart slut.

Bajsmannen

FY FAN vad det är tråkigt att vara sjuk! Speciellt när man är en rastlös själ som inte bara kan tillåta sig själv att ligga i sängen och ta det lugnt! Men det är helt klart ett tydligt tecken på tillfrisknande när man orkar kleta in sig i en bajsliknande ansiktsmask i hopp om att känna sig lite fräschare efteråt. Haha.

Cave Cat

I kväll har jag hängt i replokal och förevigat fyra fina gossar som spelar i band. Nu är jag sjukare än innan, men det var det värt. Får ligga hemma och kurera mig i morgon och hoppas på att vara tillbaka på banan framåt helgen.

Lyssna på killarna, kan ni göra HÄR. Eller på Cave Cat på Spotify.



Hjärtedagen

Vaknade igår och kände suck. Har man inte världens mega livskris som relaterar i att man bryter upp med sin partner på alla hjärtans dag så ska man minsann vara sjuk! Halsen var ett sår och huvudet en bubbla men efter lite frukost kände jag mig mycket piggare. Klädde på mig fina kläder och gick ner på stan för att spendera pengar på kärleksgåvor. Köpte hem världens finaste glas till mig och Adam, två flaskor vin, blommor till svärmor och underkläder till min älskade.

På kvällen tog vi igen alla dagar vi inte varit snälla mot varann med middag, vin, tryckare som blev fuldans och romantisk film. Riktigt bra hjärtedag.



Mot bättre tider

Idag har vi haft årets hittills bästa väder! Vaknade upp hos mina föräldrar utanför stan där landskapet är snötäckt och vackert. Solen värmde huset som en liten bastu och termometern på balkongen visade över 20 grader strax efter lunchtid! Vi öppnade upp dörren till balkongen, ställde oss i solen och njöt av värme blandat med den friska vinterluften, helt underbart.

Efter en promenad och lite bussresande var vi tillbaka i stan igen och nu ligger jag i soffan och kämpar mot årets första förkylning som vill ta över min kropp. Hoppas jag vinner och slipper bli sjuk.


Minnen #37

På centralstationen. Jag är sexton år, lika gammal som du. Vi pratar i telefon, du är full och hög som vanligt. Ena sekunden vill du att jag kommer, nästa vill du inte. Du är otydlig, obehaglig, okänslig. Men mitt tonårshjärta är nyförälskat, ungt och oerfaret så jag lyssnar inte på magkänslan. Jag står vid tågdörren och tvekar, känner dig inte tillräckligt väl för att kunna läsa dig i den här situationen. Precis innan tåget ska rulla säger du att jag ska komma och naiv som jag är kastar jag mig på pendeln för att få träffa dig. Du säger att jag ska hoppa av vid Aspen, tre hållplatser tidigare än där du bor. Jag undrar varför och du svarar att det är fest där. Jag frågar flera gånger, om du verkligen är säker, säger att jag sitter på sista tåget och att jag inte kan ta nästa om du inte är där. Sedan dör min mobil, det sista jag hör är att du skriker någonting om fest i Aspen.
Så jag hoppar av där. Det är vinter och jag är alldeles för lätt klädd för kylan som möter mig. Stationen är helt öde, du syns ingenstans. Jag väntar ganska länge, tänker att fylla och tidsuppfattning inte alltid går hand i hand. Att du är försenad.
När det går upp för mig att du inte kommer blir mitt hjärta ungefär lika kallt som snötäcket som ligger på marken. Mobilen som en sten i fickan, död. Känner jag någon som bor i närheten? Nej. Jag kommer att dö här inatt tänker jag när tårarna börjar rulla ner för mina kinder.

sis


det eviga dilemmat

fick precis en väldigt akut känsla att jag måste göra något mer mitt hår. ärligt talat tror jag att det är dags att bli blond nu. inte platina blond som jag var under mina tonår, men ändå...blond.

skitsvårt att hitta bilder på fina blonda färger, men här är några som är fina i håret. vad tycker ni, vågar man satsa på blont?




we said we would die together



you better hold on
so many things I need to say to you
please dont, dont let me go
we said we would die together



Småstaden

Jag gillar småstäder. Skulle inte vilja bo och leva i en, men lugnet som möter en när man kommer till ett sådant här ställe är så skönt för själen.
En annan bra sak med småstäder är deras loppisar och second hand. Igår fyndade jag ett fint bord för 150 kr. Helt klart ett värt köp eftersom vi inte har något eget köksbord inför kommande flytt.