Photobooth 2.0

Photobooth alltså. Fy fan vad fånig man kan bli framför den kameran, speciellt när man är ensam. Posar som om det inte fanns en morgondag. Haha. Gick precis igenom photobooth-arkivet på nya datorn. Inte alls lika pinsamt som på förra, men ändå värt att blogga lite om när övriga hjärnan är som ett mosigt russin.

Jag och Adam inviger photobooth i mitt gamla kök. Bra häng.
Adam fortsätter att inviga när jag är på toa. Puss!
Jag posar järnet innan ett bröllop i maj. Solglasögon inomhus alltså... inte ok!
Körde tydligen en "dagens outfit" när jag ändå var igång!
Fick en blommig klänning av Carina på Malika och poserade glatt!
Poserade även glatt när jag hade röda läppar.
Minns att jag skickade denna bild till min vän Emerentia som tack för en present jag fått.
Vinhäng framför datorn!
Sjal runt huvudet var en hit någon gång under sommaren.
Posade JÄRNET innan jag skulle möta upp Adam när han tagit sin examen. Haha.
Klädd för ett annat bröllop, men inte som gäst, utan som fotograf!
Rasta-naglarna!
Hälsade på Emmeli i Tidaholm här. Fick låna kläder av henne för att bränna Raku.
Det här är helt klart den bästa bilden av alla! HAHA. Skulle ha den till ett blogginlägg på Yahoo's modesajt, och visst lyckas man se ut som ett galet modelejon? Magtröjan alltså... inget jag skulle visa mig ute i, men posar uppenbarligen gärna i den.
Hemmafruklänningen som jag fyndade på loppis i Tidaholm för en tjuga.
Fick ett hårband som svärmor hade gjort.
Tog med datorn ut när jag var på landet. Sjukt nöjd!
Apatisk hipster :)
Så blev jag brunhårig och åt klubba också.

suck

hade svarat så bra med text och bild på frågorna ni ställt till mig och när jag trycker på "publicera" så försvinner hela skiten. blir så trött. så trött.


US väst

Igår fotade jag dom första bilderna till Reportage-projektet vi har i skolan just nu. Jag har valt att följa US (unga synskadade) väst och fick igår lov att följa med dom på Yoga här i Göteborg. Jag ville få följa US av flera olika anledningar, dels på grund av att jag tycker att dom verkar vara en väldigt fin organisation som värnar om sina medlemmar och att alla ska ha det bra, men också för att jag på ett personligt plan är väldigt imponerad över hur obegränsade dessa fantastiska människor är trots sin synnedsättning.

Här har ni ett par snapshots på bland annat söta Sandra som efter några svåra balansövningar under yogapasset hittar ny fokus i en annan övning.



psst..

Svarar på frågorna i detta inlägget senare idag, så om det är något nu undrar - passa på att fråga!

julia & jenny

tidigare i veckan fotade jag bilder för ett reportage till HSB's tidning här om dagen, handlade om två unga göteborgtjejer som remakar kläder. besök deras hemsida här.



X

Vad köper man i julklapp till människor man älskar?

Egypten

Som jag skrivit om tidigare så håller vi på med en reportageuppgift i skolan just nu. Att arbeta som bildjournalist känns som en dröm, men det är en del inom foto som jag knappt har någon erfarenhet ifrån. Det är spännande men svårt och det känns som att jag måste överge mitt bildspråk ganska mycket för att lyckas med detta. Det är dock någonting jag ser som en bra grej, känns som det var dags för längesen att ge sig ut och testa någonting nytt med kameran. Har sökt massor av inspiration på internet och under skodagen fått handledning av en mycket engagerad fotograf som heter Torbjörn Larsson. Svårt med handledning när man ännu inte har något material att visa upp. Rotade runt i gamla hårddiskar och fann mina gamla Egypten-bilder. Det slog mig att detta fotoprojekt är kanske det mest reportage:iga jag gjort. 2006 eller 2007 tog jag dessa bilder, det är ett tag sedan nu. Tyvärr hittade jag bara dom redigerade bilderna, ska ta mig tid att rota upp raw-filerna någon dag. Kanske finns det ett och annat guldkorn?












krig. kris. kaos.

jag vaknar och tänker, inte en dag till. varför finns jag här när jag inte passar in, när jag inte orkar med, när jag inte räcker till? jag ligger i sängen och räknar alla saker i mitt liv som är bra. listan blir lång och skulle säkert räcka till för att göra en och annan avundsjuk. jag har mycket som är bra, som jag önskat mig och som är värt av avundas.
ändå finns den här känslan i mitt bröst, som ett tryckande orosmoln av en ospecificerad känsla, som en klump av tårar och trassel. jag sjunker mot bottens medan jag försöker få upp alla knutar.

självkänsla. det är ett ord jag slagit upp. ett ord jag vet vad det betyder och förstår att jag borde ha. ändå gapar den delen tom inuti mig och jag vet inte vad jag ska ta mig till för att lyckas fylla tomrummet. jag vill inget hellre än att sluta ramla ner i dom här svarta hålen. jag vill tro på det jag gör och den jag är, men det är lätt att tänka och svårt att göra.

men jag fortsätter jag att vara rädd för så mycket. kastar bort mitt liv på tankar om hur saker och ting kunde vara. och vad jag borde göra, säga, tänka.
jag är orättvis. och inte bara mot mig själv.

Frågestund!

Jag har fått en del nya besökare på senaste tiden ser det ut som, kul! Trodde att bloggen skulle falla efter att jag flyttat över den till okänd mark och det inte riktigt gick som förväntat där. Men nu är läsarantalet uppe i fina siffror igen och det värmer mitt hjärta ska ni veta.

Eftersom jag periodvis är lite dålig på att blogga så tänkte jag att ni skulle få forma ett inlägg åt mig med hjälp av en frågestund.
Om ni undrar över i mitt liv så är ni mer än välkomna att fråga på, så ska jag försöka svara på bästa tänkbara sätt med text och bild! En blogg känns alltid mer spännande att läsa om man har lite koll på personen bakom, eller hur?

Hoppas ni skriver nåt!

kollektivet barnvaktar