Blue

Var ju på fest med blått tema här om dagen. Lite försenat kanske, men idag är jag i alla fall blå!




Vår vardagsrumsvägg

Vad ni ser är:
  • En fotoserie av mig om platser jag tycker om.
  • Ett blyersporträtt på en vän som Adams lillebror tecknat.
  • Ett svartvitt gammalt foto föreställande min farmor och hennes väninnor utklädda i konstiga kläder på farmors möhoppa.
  • Tavlan, Grindslanten.
  • Två gamla filmaffisher.
  • Stengodsplattor med ansikten gjorda av min syster Emmeli.
  • Ett porträtt föreställande mig och Emmeli, också gjort av henne.
  • En liten röd tavla i stengods med ett ansikte, av Emmeli.
  • En tavla med ett skepp som Adams pappa har gjort.



Ny vecka. Ny hårfärg. Gott humör.

Sista veckan av "sommarlovet". Har inte varit 100 % semester-ledig på hela sommaren, men jobbet har varit precis perfekt och lagom hela tiden. Mitt liv som brunett har för övrigt börjat väldigt bra med en helg innehållande det mesta som man blir glad av. Inte så många som sagt att jag är fin på huvudet, däremot en hel del förklaringar om hur fin var i rött. Antar att jag får ta det och helt enkelt fokusera på att JAG trivs med detta och tänker ha så här ett tag nu.

Igår var vi en liten sväng på loppis. Fina tjejer som sålde kläder för välgörande ändamål. Jag blev två plagg rikare, bland annat den här skjortan/klänningen som jag på bästa sätt försöker visa upp på följande bilder (hehe).






Om en trevlig helg

Fredag
Började fredagen med depp och ont i magen, men vid lunch kände jag att det var dags att rycka upp sig. Cyklade ner till stan och köpte presenter till Adams mamma som vi ska fira här hemma idag. Fick även ett ryck och köpte mörkbrun hårfärg på Åhléns. Adam tog "före"-bilder på mig i mitt röda svall. Fint är det, det ser jag också men usch så slitet och i behov av förändring.

Några timmar senare satt vi mätta och nöjda i köket efter en helt fantastisk middag och jag hade dessutom en helt annan hårfärg och frisyr tack vare att min pojkvän är en entusiastisk och väldigt duktig amatörfrisör! Vi fortsatte kvällen med rosévin och testade senare Lagerhusets uteservering som var över all förväntan!


Lördagen började med sovmorgon och städning. Vid femtiden satt jag på en buss på väg mot Jonsered för att fira ett av dom finaste paren jag vet, Carina och Christian som ställde till med fest för att fira 10-årig bröllopsdag. Temat var blått och festen hölls i en gammal biograf.
Carina hade gjort det så himla fint med små detaljer som gick i blått överallt, och för att inte tala om hur fantastiskt fin hon var i sin marinblåa klänning och glitterskor!





Om en timme kommer svärföräldrarna hit för att äta födelsedagsmiddag. Det blir nog den bästa tänkbara avslutningen på en trevlig helg.

Gjort är gjort

Sådär! jag kunde inte hålla mig fastän majoriteten av er absolut verkade tycka att jag skulle behålla mitt rödblonda hår. Nu är jag mörk igen, med en kort lugg och det känns gött.


Typiskt mig

Kunde inte hålla mig. Så nu sitter jag med färg i håret och håller på att bli brunett igen.

Vem jag är

Har varit på så j ä v l a dåligt humör dom senaste timmarna.
Det började nog egentligen i natt när jag flög upp ur sängen med den värsta klumpen i bröstet på grund av att jag varit tyken mot Adam för att han vann över mig i ett spel. Låg och ångrade att jag varit otrevlig men var givetvis för stolt för att säga förlåt. Åh nej, nu har jag förstört allting! Hörde jag mina tankar skrika. Fastän jag visste att jag inte förstört så mycket mer än mitt goda humör, och möjligtvis hans. Men ändå, på något jobbigt sätt smög sig dom där känslorna på och svartmålade hela min tillvaro.
Det är väldigt sällan det blir så här, några gånger om året. Men dom kvällarna/nätterna önskar jag mig hellre döden än att få känna det som löper amok i mina lungor och får hela min insida att spänna sig tills det känns som att tusen nålar kramar om mitt hjärta.

Jag har det bättre än någonsin ocht mitt förnuft säger till mig att jag inte behöver må dåligt över någonting, men det är som att kroppen stänger av och vägrar lyssna. Måste få en urladdning. Måste kortsluta sig själv för att kunna fungera som vanligt igen.
Det kallas ångest har jag hört och det suger hästballe.

Att vara eller inte vara...

Så var det dags igen.

Mörkt...


... eller rött/ljust?




Har som ni kan se satt ihop ett litet kollage med bilder på mig själv från tiden som brunett och sedan hur det såg ut när jag gick tillbaka till röd/rödblond. Idag ser det mest ut som på tredje eller sista bilden i den röda/ljusa serien. Och om jag skulle bli mörkhårig igen skulle jag vilja ha det riktigt mörkt med en kort lugg, som på första bilden bland dom brunhåriga.

Ni är ju som ni tidigare vet mitt bästa smakråd och jag skulle bli väldigt glad över att få er åsikt!

Grindslanten

Idag hittade jag Grindslanten, en av mina absoluta favorittavlor för 30 kronor på Stadsmissionen. Kan inte tänka mig en bättre sak att ha på väggen.


King Kong

Har ju glömt att visa våra fina filmposters som vi köpte här om veckan! King Kong postern är megastor och fick en speciell plats i vardagsrummet ovanför tv:n. Dom andra är i A3 format och sjukt fina dom också! Hänger ovanför soffan tillsammans med lite annan konst som vi tycker om.



X

idag är jag arg feminist.

Blir galen!

Kan någon vara så snäll och förklara uttrycket "dör lite" eller "dog lite" som används flitigt på bloggar nu för tiden.

Exempel
"åt en rabarberpaj som var så god att jag dog lite"
"dör lite för det är så härligt sommarväder ute"

Det är alltså någonting positivt, så långt har jag fattat. Men vadå DÖ LITE?!?!???

Om en bra söndag

Min kamera har varit inne på lagning typ hela sommaren. I förra veckan hörde dom av sig från Canon och sa att den var klar. Jag blev överlycklig och sprang dit så fort jag kunde. Den såg så ren och fin ut när jag satt och tittade på den på spårvagnen och jag tänkte att den såg ut som en helt ny kamera. Sedan fick jag bråttom, hann inte testfota med den förrän framåt kvällen. Någon hade skojat med mig och sagt "är du säker på att den funkar nu då", och jag hade bara svarat "ja det är klart, den har ju varit inlämnat hos Canon HELA sommaren". Men jag fick minsann för att jag litat så blint på Canon-folket. Väl hemma den kvällen åker batteri och minneskort i och tror ni inte att det är precis samma fel som jag lämnat in den för? Helt plötsligt spelade renheten ingen som helst roll och morgonen därpå ringde jag och skällde på någon stackars kvinna på Canon.
Nu har jag i alla fall en lånekamera som jag är ganska glad över. Vi får se hur länge jag får ha den. Hoppas att det går snabbare än 6 veckor...

Igår tog jag och Adam en promenad i Slottskogen. Jag är så van vid att vara kameralös nu för tiden så det var Adam som tog med sig den ut. Vi promenerade tillsammans med många andra söndagspromenadmänniskor genom parken tills vi kom till Villa Belparc. Jag hade aldrig varit där innan och blev helt tagen av hur fantastiskt fint det var. Vi satte oss vid ett litet bord precis vid vattnet, åt glass, spelade spel och hade det bäst.






X

Saker och ting blir tydligare och tydligare för mig nu. För första gången på flera år har jag en bild framför mig om hur min livssituation kommer att se ut den närmaste tiden.
Jag kommer att bo i Haga, i vårt lilla kollektiv. I september börjar jag på fotoskolan. Jag kommer att ha kvar mitt redaktörsjobb för Yahoo vid sidan av studierna. Och i måndags köpte jag ett årskort på SATS för nu är det verkligen på tiden att börja röra på sig.

Hoppas jag får en eller två nya vänner på skolan också.

hur allting började

jag blev kär i adam för exakt två år sedan. under way out west 2009 hade jag hjärtat i halsgropen typ hela tiden. vi hängde i gäng, fick aldrig en stund för oss själva. men många blickar och leenden utbyttes. mitt i natten andra festivaldagen fick vi ungefär 2 minuter ensamma, det var på en balkong på en efterfest. då höll vi varann i hand tills någon kom ut med en gitarr och började spela och sjunga. det var fint. det räckte för att veta att man inte var ett totalt dumhuvud som tyckte om någon man kanske inte borde tycka om eller kunde få.
jag var nybliven singel. bodde fortfarande ihop med mitt ex och visste att jag inte borde bete mig som jag gjorde. och fastän jag föll handlöst in i förälskelse som verkade vara besvarad var allting ganska olyckligt. vårt gäng var uppbyggt för att allt förr eller senare skulle rasa samman. det var inte bara jag, adam och vår förälskelse. det var också vänskap som skulle gå i kras och relationer som skulle falla. och hur jag än vände och vred på situationen så skulle även mitt hjärta krossas. sista kvällen lyckades vi skaka av oss dom andra. och efter många långa timmar av längtan efter någon man inte tidigare fått röra vid så kysstes vi. det var flyktigt och fel, men samtidigt så underbart. vi satt i flera timmar på en plats där ingen skulle kunna se oss och höll om varandra som om det vore både första och sista gången.
sedan blev allting kaos och olycka för både oss och andra ett långt tag. men det var i alla fall så allting som är fint och bra idag började. med festivalsommar i göteborg.

Urban

Har du vägen förbi Urban by Björn Axén i Stockholm eller Göteborg kan du nu spana in min syster Emmelis fantastiska keramik som hänger på deras väggar ett bra tag fram över.
Göteborgsbutiken är inte klar ännu, men i Stockholm kan du se det redan idag!




Sthlm Fashion Week

Modevecka i Stockholm. Fick feber efter en dag. Har ätit värktabletter så att jag inte ska känna min egen kropp, tittat på fantastiska visningar och trippat runt i skor som gjort mig lite längre. Så känns den här världen för mig, man trippar runt. Väntar kanske på en lucka att få ta ett steg in i någon gemenskap och vara social. Min hjärna försöker fortfarande pussla ihop hur allting fungerar i en sån här modevärld. Om det är ytligt eller hjärtligt. Hur man ska vara för att inte bli utstött eller ensam men samtidigt få vara sig själv.
Dessa dagar har jag känt spänning och lycka, men också mycket ensamhet. Har inte pratat med många alls, suttit långt fram på visningar och sett kända ansikten och gemenskap men bara varit någon som betraktar. Ska man använda sina vassa armbågar för att visa att man finns? Problemet är i så fall att mina vassa armbågar inte är speciellt vassa alls.
Jaja, dom som känner mig vet att jag är rolig i alla fall.