mitt bästa foto


det här är mitt bästa foto. får mig alltid att bli lika glad.
bilden föreställer mig och emmeli, min tvillingsyster. och fastän vi var lika som bär när vi var små så kunde man redan då ana dom stora olikheterna som komma skulle. hehe.

fredagsmys

för ett år sen hade det varit skrattretande att tänka att jag skulle längta efter att spendera en fredagskväll med att tvätta, jogga, äta god mat och lägga mig ganska tidigt så att jag kan ta tillvara på lördagen. men det är vad jag har längtat efter hela veckan.

för ett år sedan var jag fortfarande ute varje helg, fastän jag sällan förstod varför. jag blev full minst en gång i veckan, gärna två, tre, fyra gånger om jag hade råd och tid. sedan förlorade man ofta hela dagen efter fylleslaget för att man låg framför tvn och mådde piss. och så var helgen över.

har jag blivit vuxen, eller bara tråkig?

X

mitt humör. som en jojjo. ena stunden överfull av kärlek och pirribubbel. nästa stund lättretad och beslutsångestfylld. måste sätta stop för dom här svängningarna alltså. måste.

imorgon börjar helgen. varför är den så kort? jag behöver minst en fyra dagar lång helg för att hinna med allt jag vill och längtar efter att göra!

min kille jobbar på en skola

det finaste idag var när jag fick ett sms från adam där det stod att han visat bilder på mig för barnen.

fyra vykort från mitt liv



rödvin och att ta studenten


X

inom loppet av en vecka har jag två gånger varit galet nära att bli påkörd av snabba bilar.
ändå är det hästar jag är rädd för.

den onda och den goda

blev så glad när jag hittade den här bilden på annas blogg efter en lång jobbdag.
det är lite lustigt att jag och emmeli ofta (dock med viss ironi) blivit kallade för den onda och den goda. dels på grund av hur vi valt att se ut, men också för våra personligheter. när vi var yngre var emmeli mycket tuffare än mig. Hon stod för vad hon tänkte och tyckte till 100%, även fast det ibland var lite knasigt, och hon var inte rädd för att hamna i konflikter om det behövdes. jag däremot ville gärna vara folk till lags, och var rädd för att folk inte skulle tycka om mig.

tack och lov har våra roller blivit mer suddiga då vi blivit äldre. jag är inte alltid en mes, och emmeli har tonat ner sig lite. hehe.
här tycker jag dock att anna gör en helt fantastisk ny version av oss som den onda och den goda, fast med lite ombytta roller. me like!


Fotografering vid Röda sten

Röda sten är en klassisk plats för foto i Göteborg. Idag har jag fotat en spännande kollektion för Lisette Norrby nere vid bron. Den absolut kallaste fotograferingen på länge, men självklart väldigt kul.

X


tvtimmen

grannen mitt emot mig har alltid tvn på. och då menar jag alltid!
när jag går upp klockan sju är den igång och visar nåt tråkigt program.
om jag kommer hem klockan fyra på natten är den självklart igång då också.

nu undrar jag varför? vem är den här tv-tittar grannen? är personen dum i huvudet? tycker han/hon att det är snyggt med fyrkantiga ögon? eller mest troligt, är tvn påslagen dygnet runt som någon slags trygghet/kompensation för ensamhet?

dagens outfit:

trendigt svart med en touch av gröna blad.

att se fram emot

i onsdags kom adam hit med eldkvarnbiljetter i fickan. jag blev sjukt glad, och dom fick genast ansluta till våran fina lilla biljettsamling.

sjukt bra helghäng!

har haft en sån himla bra helg!!
lördagen var min bästa dag på länge. gick upp tidigt och började dagen med skön dusch och god frukost. promenerade i det underbara höstvädret. bjöd en tant på kaffe och bulle. mötte upp emelie för lite second hand shopping. promenerade mer. köpte en jacka till adam. drack kaff i haga.
på kvällen åkte jag och adam till mina föräldrar där vi åt räkor och ost, och drack massa vin. sov över i huset och hade en riktigt go söndagsmorgon utanför stan.











krossa glas

försöker gå från vänsterhänt till bådeochhänt. det går sådär.

på mitt kylskåp:

vykort på jesus, foto från farmors möhippa, inbjudan till emmelis vernissage, en apa och ett rosa porträtt av mig, björngrishunden.

Klassisk tacotorsdag

Mera bröllop!

ni har väl inte missat att kika in på jag & min kompis-bloggen med nya uppdateringar på bröllopsfronten?
tycker att bröllopsfoto är så himla kul! att jag kunde vända så här från att inte vilja beblanda mig med den typen av fotografi till att känna att det är någonting jag kanske rent av skulle kunna göra resten av livet. bara brudparet har ungefär samma tankar kring bilder som jag så ger den här typen av foto oändiga möjligheter och inspiration.

så, nu har jag låtit tillräckligt pretto. hehe.
det här är annamia och johan,

Vardagsfoto 2,0

från igår i hemmets trygga vrå:





minnen #27

jag går i sexan och är upp över öronen kär i en kille i min klass, och vi är ihop sen några veckor tillbaka. en dag ska klassen på studiebesök i göteborgs tunnlar. vi har fått hem lappar om att klä oss i oömma kläder. jag följer order och den morgonen klär jag på mig mina kära hängslebyxor. ett plagg jag inte vågat ha på mig i skolan ännu, men älskar högt. den morgonen får jag ingen kram. innan vi ens hunnit bort till busshållplatsen som ligger ett par minuters gång från skolan efter samling tar min killes bästis mig åt sidan, han hälsar att min kille gör slut.

minusgrader och pizzahäng

minusgrader imorse. jag tog min cykel och rullade bort mot jenny. att min bästa vän är tillbaka i sverige igen känns så underbart. för bara ett par veckor sedan visste jag inte om jag skulle få se henne igen på många månader. jag har fixat in jenny på mitt jobb (!) så vi har börjat morgonpromenera dit tillsammans. idag var det många skratt och lite posande längs vägen trots kylan. älskar promenaden till jobbet med havet, alla dofter och morgonluften. bra start.



jenny har tagit alla bilder förutom den på henne själv såklart.