Radar Magazine

Radar Magazine har gjort en liten intervju med mig.
Ni får gärna kika på den här, och plz - ha överseende med mitt ordbajsande och vissa svar... hehe. Ångrar kanske lite det där med att jag skulle inspireras av hundar, men vafan, det är inte vilka hundar som helst som jag tänker på!

Roligt och bra att vara med i alla fall!

Jag har köpt en cykel

Idag köpte jag en cykel. Jag kommer knappt ihåg hur den såg ut för det var inte kärlek från första ögonkastet, det var bara jag och en gammal militärgrön cykel liksom. Kanske lite trist, men om jag målar om den i rosa eller mintgrönt så kommer säkert kärleken växa mycket! Annars är ju poängen att jag ska kunna ta mig fram genom stan och slippa spårvagnskort nu när det blir vår och sommar.
Imorgon är det meningen att jag ska hämta den, och sedan som premiärrunda cykla hem den till andra sidan stan. Kommer kanske ta timmar, och dessutom borde jag nog köpa en hjälm, men spännande ska det bli i vilket fall.

Jag köpte även ett par glasögonbågar idag som jag funderar på att sätta glas i. Har varit på jakt efter ett par nya bågar ett bra tag nu eftersom mina gamla bara får mig att bli yr i huvudet, men det har varit svårt att hitta några jag verkligen gillar.
Bilden gör dom inte riktigt rättvisa på grund av vidvinkeln, men men. Men visst fan är dom fina! Och billiga med sina 20 kronor.
Sjalen som jag har på mig fick jag i spontanpresent av min vän Mathilda förra veckan, har använt den varje dag efter det. Haha. Mycket uppskattad och användbar.


Förlösande

Raderade precis alla bilder på min fotoblogg.

evelinahultqvist.se

Var inne på min hemsida för första gången på väldigt länge. Den har sett likadan ut i ungefär två år, och det är inte ofta jag besöker den eftersom jag inte själv kan uppdatera den och det blir lite ångestframkallande då *önskar jag var datornörd*. Men idag kände jag att det var dags och det kanske var för att det tagit så lång tid mellan gångerna, men jag tyckte åter igen att det kändes lite spännande att gå in och titta på bilderna.

Gör gärna ett besök folket.
Bilderna under kommer från serien, i was in edfu thos morning.





tänk om veckans att göra kunde se ut så här:

- iphone.
- twitter.


*sugen*

Glada miner på Kino

Har haft en fin helg, tjuvstartade redan i torsdags med butiksinvigningsfest följt av skön utekväll. I fredags blev det helkväll runt om hela stan med gott sällskap och efterfest till soluppgången. Lördagens bakfylla var mindre rolig, min mage ville döda mig av smärta, och jag spenderade större delen av dagen nerbäddad hos Joel. Framåt lördagskvällen kom min söta pappa och hämtade upp mig så att jag skulle kunna vara med och götta mig i lördagsmiddag tillsammans med övriga familjen.
Idag avslutades en lyckad helg med först söndags/födelsedagsmiddag på Gyllene Prag och sedan några goda öl på Kino i bästa sällskapet.
Joel twittrade upp denna bild med kommentaren "glada miner på kino", haha. Kul att den inte är arrangerad, att vi verkligen hade astrevligt, men något hände just när fotot togs. Ja.. det är ju som man säger, inte alltid som det ser ut.

Livet!

Igår blev det spontan utgång för att fira livet och kärleken. Vaknade imorse efter bara några få timmars sömn och kände peppen. Bakfyllan fanns inte och vädret var uppfriskande och vårigt. Har spenderat hela dagen i staden tillsammans med fina människor. Mat, gött snack och lite shopping. Inte förrän på spårvagnen på väg hem kom den innan icke existerande bakfyllan, och nu är jag dödstrött. Ska äta våfflor en dag försent tillsammans med Emmeli och Johannes. Sömn eller fest efter det, det är den stora frågan?

Fler bröllopsbilder som jag verkligen gillar














Foton: http://ruffledblog.com/ och http://jonaspeterson.com/

Funderingar kring pappan-fenomenet

Min syster var så lustig när hon här om dagen funderade över fenomenet unga pappor.
- Varför är alla pappor så snygga?, frågade hon mig.
Jag svarade genom att rycka på axlarna på ett sånt vis så att hon förstod att jag höll med henne, men inte hade ett svar på hennes fråga.
Efter en stunds tänkande säger Emmeli.
- Men det är klart, dom är ju pappor just för att dom är snygga!

Hur enkelt uträknat var inte det?
Är man snygg får man ligga och då får man barn! Yej!

Senare under dagen byggde hon på den här pappagrejen genom att se en pappa som inte var speciellt ung men ändå extremt good looking tillsammans med en flicka i yngre tonåren.
- Är det där en pedofil, eller bara en jävligt, jävligt snygg pappa?

Mamsen

Dagens bästa var att möta upp mamma och Emmeli på Da Matteo efter jobb och fotografering. Tittade på deras shoppingfynd, fnissade lite åt det ena och andra och pratade om mammas såkallade "50års-kris" som enligt mig är den bästa och gulligaste 50års-krisen man kan ha, eftersom hon mest är glad och peppad hela tiden. Hon vill träna, shoppa, äta gott, dricka vin och hitta på roliga saker. Världens bästa mamma har enligt mig blivit ännu lite bättre, och dessutom snyggare än någonsin!
Och fy fasen vad skönt det är när alla familjemedlemmar plötsligt är vuxna, gränserna suddas ut och man plötsligt är ett team som är starka och har roligt tillsammans.






Jag fick en present av mamma också, fin pepp efter en lång och jobbig dag för min del. I paketer låg en blommig klänning och ett par blommiga strumpbyxor, hehe. För det har hon förstått lilla mamma, att jag älskar blommigt.

Mary Ann

Idag har jag fotat en tjej som heter Mary Ann som gör smycken av sina tänder. Ett spännande möte.

orka att pengar ska vara en sån viktig grej

Grät när jag fick mitt lönebesked idag. Har verkligen slitit som ett djur och försökt jobba så mycket som det bara går den senaste månaden, så får jag 5.300kr. Hur fan är det möjligt? Jag har jobbar över 100 timmar på det här jobbet, och tjänar 100 i timmen. Hur, hur, hur?
Väntar på lönebesked från andra jobbet också, hoppas det inte blir en lika stor besvikelse.


Och som om inte det kunde vara nog blev jag akut bajenödig efter "tröstciggen", och självklart när man minst vill och behöver det är pappret helt slut! En ruta fick jag torka mig med. EN! Resten kompletterades med hjälp av silkepappret ur min senaste skolåda.

X

Det luktade snopp på kontoret idag.

-
verkar för övrigt som att jag är ledig från "vanliga jobbet" nästa vecka. så alla som vill att jag fotar deras barn/hundar/pojk eller flickvänner, säg till!



work och funderingar

jag tänker på mycket smarta/värda/spännande grejer, men jag har fan inte tiden att skriva ner dom här. it sucks.

är skitsugen på att skaffa en iphone, kunna twittra runt i stan och på jobbet. men jag ringer inte tillräckligt mycket för att det ska vara lönt. segt att man inte kan ha en iphone med gott samvete om man är en asocial jävel.
hur ska jag göra, fortsätta livet som vanligt eller bli en nörd och försöka öka på det sociala? en bra sak är ju att kunna blogga från spårvagnen! och lyssna på musik. och spela spel. och göra typ ALLT! *ångest*

Helgen i tre

1. Alkohol.
Fredag och lördag var fest. På fredag var jag och Joel på systemet och kollade på fina ölflaskor, haha. Sedan köpte vi hem ett litet lager av lager *dålig humor*.


2. Pieter Ten Hoopen
På lördag kom Pieter från Stockholm för att hänga ut i vårt kök och äta middag med mig och Emmeli. Mycket trevligt. Han är lustig som åker långa tågresan för endast en middagskväll i Götet. Me like!

3. Mys.
Annars har det varit ganska mycket fint mys under helgen. Idag (söndag) har varit allra bäst med lång sovmorgon, att bli bjuden på söndagsmiddag av Joels mamma på Tre Indier, powernapa efter middagen under världens skönaste täcke hemma hos mig, dra en lång dusch och ta en promenad ner till Joel, för att sedan avsluta med film och popcorn i sängen. Perfekt söndag.

Källan i Kinna

Igår var jag i Kinna hela dagen och dokumenterade föreställningen Källan. Bakom den står tonsättaren Fredrik Hagstedt, och tillsammans med duktiga musiker från bland annat musikhögskolan, samt fotografen Gert Olsson framför de en väldigt spännande och vacker musikalisk show. Här följer några bilder från gårdagen:

Vid tolv gick bilen från musikhögskolans parkeringsplats och vi var fyra trötta människor som skulle hitta till Kinna innan lunchen var slut.

Utanför var det vitt vitt vitt, och dimman gjorde landskapet helt sjukt. Jag kunde inte riktigt fånga miljön så den blev rättvis från insidan av en bil.

Josefin var en sprudlande och pratglad chaufför och sångerska.

Väl i Kinna åt vi lunch på stadshotellet, och fortsätte sedan bort mot den fina lokalen där Källan skulle ta sin form.

Kinna konserthus är en byggnad från 1920 där nästan all färg gick i gammelrosa. Jag kände att jag hittat hem. Eheh.

Sedan satte musikerna igång med genrepet.

Eri Itoh är en violinist från Japan med en lång och intressant utbildning och kunskap i musik och om sitt instrument.

Rökpaus.

Genrepet fortsatte länge.

Och ännu längre.

Sedan började det bli dags för folket att sätta sig på plats i salongen.

Föreställningen var en musikalisk upplevelse som jag aldrig tidigare kommit i närheten av, mycket spännande och roligt. Jag sprang dock mest runt med min kamera och försökte fota så diskret som möjligt till den klassiska musiken.

Eftermingel på skrädderiet.

People

Till nya nummret av People har jag fotat inspirerande människor som gör nytt av gammalt. I söndags fotade jag folket bakom Sveagatan, samt killarna bakom bloggen Tingtaur. Här får ni ett smakprov av de olika gängen, samt länkar så att ni kan gå in och tjuvkika på deras arbete.


Sveagatan

Thingtaur

Dödligt trött efter ännu en 12-timmars jobbdag

Och ett till bakslag i livet är att jag inte ens gick vidare till intervju på hff. Hatar mig själv.

Bröllop

För ett par år sedan lovade jag mig själv att aldrig fota bröllop. Det löftet kommer jag att bryta väldigt snart. Varför? För att jag känner peppen såklart! Bröllop behöver inte vara tråkigt!



















Foton: http://ruffledblog.com/ och http://jonaspeterson.com/