PUSS ALLA!!

TIPS PÅ BRA LÅTAR TILL VÅRAN NYÅRSPLAYLIST?

GOTT NYTT ÅR

Inatt drömde jag att någon dog. Sån jävla ångest så här strax innan nyår bara för att året varit ganska fritt från död och misär. Stört att det ska vara så, och att man inte bara kan vara lugn och tacksam för det som varit.
Ikväll blir det liten mysig vegansk middag med några fina vänner här hemma, för att sedan ge sig ut i natten och fira tolvslaget med hångel och skumpa.

Hoppas ni alla får en fantastisk kväll utan däckningar eller spyor!
Väntar på ett spännande 2010! Gott nytt år!

minnen #13

för tio minuter sedan fick jag samtalet som sa att han var död. eller sa är en underdrift, rösten på andra sidan luren bara skrek det. om och om igen. först skrattade jag och svarade att man inte får skoja om sånna saker, men när rösten i andra änden skar sig och gick upp i någon konstig falsett förstod jag att det var på riktigt. som en iskall blixt träffade sanningen mig i bröstet och spred sig ut i varje lem och jag blev iskall. på några sekunder hade min roliga utekväll med vännerna förvandlats till en mardröm.
sedan minns jag inte riktigt vad som hände, men jag lyckades hämta ut min jacka utan att någon såg mig och frågade om jag skulle gå hem. sedan sprang jag därifrån. sprang för att slippa se dom andra. sprang för att slippa berätta. sprang för att jag kanske trodde att jag skulle kunna springa ifrån det som nyss utspelat sig på en annan plats i stan, men när jag stannade visade mobilen flera missade samtal från mina vänner som antagligen var oroliga och undrade vart jag tait vägen. då förstod jag att det var på riktigt och att man inte kan fly från verkligheten.

Mellandagshysteri

Herregud. Har gått på stan i några timmar med Emmeli idag och det sög verkligen musten ur mig! Folk är som galna djur, slitar och drar i kläder och går på varandra på gatorna. Jag har inte ens vågat mig ut förrän nu eftersom man har skräckminnen från andra år då man försökt sig på mellandagsrean. Suck.

Blev illamående och snurrig i huvudet först, men efter någon halvtimme hade jag och Emmeli båda gett oss in i matchen och stångades med andra shoppingsugna idioter!! hehehehe.
Blev inte så mycket fyndat på rean, målet som egentligen var (kanske ännu mer tragiskt) att hitta någonting att ha på sig på nyår gick helt okej. Emmeli blev en blus och jag blev en klänning rikare. Får se om det kommer användningstillfälle på torsdag eller om man drar på sig nån gammal trasa ändå. Dessutom "råkade" jag snubbla över ett par blommiga tights också. Såklart inte rea men kärlek vid första ögonkastet. Har löjligt mycket blommiga kläder i min garderob, men jag kan bara inte sluta. Jag älskar det älskar det och älskar det. Har alltid gjort och kommer alltid göra oavsett årstid eller trend. Hä hä.

Ångestnatt

Har sovit helt sjukt dåligt inatt. Ångest över mitt liv (igen) vad jag borde göra, och vad jag ska göra som jag inte gör. Ont i mage och kropp som ett resultat av för mycket fylla och för lite arbete på senaste tiden. Och det är inte det att jag inte gillar livet, för det gör jag! Det handlar väl mest om att man inser att man snart börjar bli gammal och att det hade varit kul att ha lite mer i bagaget då.

Varför kan man inte bara få jobba med att fota fantastiska bilder för någon spännande tidning som sysslar med mode? Det är fan det enda jag vill. Varför kan ingen upptäcka mig och tycka att jag är perfekt? Haha.

Lifet är gott

Sitter och äter rester från den goda middagen vi lagade för ett par timmar sedan och dricker körsbärssaft. Inne i vardagsrummet ligger dom två gulligaste mjukbjörnarna i världen och sover. Förut låg jag där i mitten och kände kärleken osa ut genom varje liten por i min kropp. Kände dock att jag behövde en datorpaus nu när snarkningarna blev lite öronbedövande och jag själv inte kunde somna på grund av min näsa. Haha.

Julaftonsdagennatten

Som jag skrev tidigare är mina bilder från julaftonsdagennatten ganska jävliga i kvalle. Så jag körde en favorit i repris och gick lös på polaroideffeten på några stycken. Njutningsfullt! Haha.





minnen #12

jag skall vara ensam hemma för första gången. min mamma och tvillingsyster skall åka på utvecklingssamtal i skolan några kvarter bort, och jag har försäkrat mamma flera gånger om att jag klarar mig. jag är en stor flicka nu. hon behöver inte vara orolig.
det är varm försommar och solen står högt på himelen utanför, jag kramar dom hejdå, ler självsäkert och mamma försäkrar mig om att dom snart är tillbaka.
i samma stund som dörren slår igen bakom dom får jag en konstig känsla i kroppen, men jag försöker avfärda den. inte vara löjlig. men när jag hör bilen starta där ute vid garaget får jag mer eller mindre panik. springer ut genom altandörren, den närmaste vägen för att hinna till bilen men det enda jag hinner till är att se hur dom svänger ut på gatan och försvinner bort. jag skriker och springer efter, vill att mamma ska stanna men hon hör mig inte och fortsätter trampa på gasen.
jag vågar inte gå tillbaka in i huset. jag vågar inte ens gå tillbaka in på tomten efter att dom åkt.
den närmaste timmen spenderar jag uppe i en lyktstolpe/vägskylt. det fungerar som en trygg utkiksplats, där uppe kan ingen få tag i mig.

när mamma kommer tillbaka är det fortfarande ljus sommardag, och enda skillnaden från innan dom åkte är att jag insett hur feg jag är, samt att jag har väldigt ont i rumpan.

Juldagsnatt i svartvitt

Fylleslaget igår alltså! Jag har fortfarande inte varit hemma utan legat och sovit eller ätit tillsammans med en annan utslagen efter gårdagen, och världen har snurrat.
Jag tackade för mig vid 6-tiden igår genom att stupa rakt in i en jävla järndörr med ansiktet före och sedan var det som att någon drog ner en ridå. Tack gode gud att man hade folk där som kunde ta hand om en och se till att man hamnade under ett varmt täcke med ett stort glas vatten bredvid sig.

I vilket fall som helst så var det väldigt kul så länge det varade. Bästa förfesten på länge och sedan Joel som spelade på Social.
Här följer några foton från Emerentias flitiga dokumenterande av kvällen. Kommer kanske lite fler från min kameran imorgon OM jag lyckas ta mig hem utan att halka ihjäl mig i mina klackar.












X

juldagen + halt jävla slask + klackskor + extrem fylla = AJ.

Juldagen

Imorse när jag vaknade satt Gösta Ekman och chillade i fönstret.

Efter julfrukost, långdusch och packning var jag redo att ge mig iväg från föräldrahemmet.

Skulle åka mot farmor som inte orkade vara med och fira igår. Hade med oss julmat på fat! Ursäkta min bajjenödiga ställning.

Snö byttes mot regn och det kändes trist.

Grå sörja utanför.

Pappa och Emmeli med julmat och vanlig mat i hissen påväg till fem.

Hade det mysigt med farmor som öppnade paket och bjöd på juläpplen.

En klassiker i farmors hall!

Nu blir det uppackning av julklappar, och sedan vin och utgång.

32 frågor om året som varit

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?: åt sushi.

2. Höll du några av dina nyårslöften?: hade inga det här året heller.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?: ja!
4. Dog någon som stod dig nära?:
5. Vilka platser besökte du?: sverige, ungern, värmland, stockholm och alla platser i mina dagdrömmar.
ungerskt badhus i maj.
6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?: en alldeles egen lägenhet och en bättre sysselsättning.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?: inget speciellt datum, men vissa dagar. t.ex. när jag och joel gjorde slut, när jenny flyttade till thailand, varma sköna sommardagar.
jenny på flygplatsen innan hon drog iväg till andra sidan jorden.
8. Vad var din största framgång 2009?: mina två fina fotoutställningar!
löparhuset i mars
9. Största misstaget?: vill inte ångra någonting, försöker stå för allt jag gjort.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?: svininfluensa, korsbandsinflammation, spysjuk, psyksjuk och lite sånt gott.
11. Bästa köpet: god mat och gott vin.
12. Vad spenderade du mest pengar på?: 1. hyra, 2. mat, 3. övrigt (kläder, alkohol, spårvagnskort etc.)
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?: att jag fick så otroligt fin och bra respons på mina utställningar! tack!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?: cripple and the starfish - antony and the johnsons, brothers on a hotel bed - death cab for cutie, feather - little dragon, im yours - jason mraz / jah cure and lil wayne remix, If i were a boy - beyoncé, halo - beyoncé, empire state of mind - jay z and alicia keys, empire state of mind (part two) - alicia keys. och många fler.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?: jämfört med förra året var jag nog ledsnare, men jämfört med tidigare år var jag gladare.
16. Vad önskar du att du gjort mer?: varit driftigare och kämpat mer, både för det ena och det andra.
17. Vad önskar du att du gjort mindre?: bråkat med folk jag älskar.
18. Hur tillbringar du julen?: med familj och lite släkt i föräldrahemmet utanför göteborg.
kusin, pappa, moster under gårdagen.
19. Blev du kär i år?: jag var kär när året började, och är det fortfarande.
kärlek som inte försvann.
20. Favoritprogram på TV?: har inte tittat mycket på tv.
21. Bästa boken du läste i år?: människorhamn, samt alla camilla läckberg böcker (haha).
22. Största musikaliska upptäckten?: ganska mycket, men bland annat death cab for cutie, sedan har jag återupptäckt alicia keys (men det gör jag ju varje år).
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?: en väldigt fin jacka.

25. Något du önskade dig men inte fick?: säkert, men kommer inte på något just nu.
26. Vad gjorde du på din födelsedag?: var i ungern med familjen, firade mammas 50års dag och våran (min och emmelis) 44års dag genom att dricka mycket öl och skumpa.
mammas 50års dag firade vi genom att halsa en flaska skumpa vid kanalen.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?: ja, men ingen idé att tänka på nu.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?: snygg, cool, sexig.
29. Vad fick dig att må bra?: att umgås med jenny, niklas och andra underbara vänner.

30. Vilken kändis var du mest sugen på?: som vanligt ingen alls.
31. Vem saknade du?: joel (efter vi gjort slut), jenny (när hon var i thai och efter att hon åkt tillbaka) och typ alla andra vänner som bestämde sig för att flytta utomlands eller till annan ort i sverige. svin!
32. De bästa nya människorna du träffade?: ni vet själva vilka ni är.

pink mink


Asså, ursäkta ytligheten så här på juldagen. men någon som vet var jag kan få tag i den här klänningen???

Min julafton

när jag kom upp imorse stod halmgrisen och väntade tillsammans med alla julklapparna under granen. utanför fönstret var det vitt och mammas hemmagjorda vört smakade bra.

gösta ekman slappade som vanligt på vardagsrumsmattan.

mamma var på jobbet och pappa var vid farfars grav. jag och emmeli bestämde oss för att göra nåt fint tills dom kom hem, typ en ljuslykta!

utanför dörren fanns det spår av hund.

det fanns också spår av fågel och människa.

till och med gösta ekman, kissekatten hade sträckt på benen julaftonsdagen till ära!

emmeli jobbade på med våran lykta. jag var mest med och förstörde med ojämna snöbollar och oförsiktighet. men så är det att vara en klant, och vi var vänner i alla fall eftersom det var en sån fin dag och vi hade det så mysigt.

tillslut blev den klar, kanske inte mycket för världen men mycket för oss.

sedan ville emmeli bygga en till, men då blev jag trött och föreslog att vi skulle hitta på något annat roligt istället, typ snöbollskrig?

vi kastade snö som galningar och kände oss som tio år igen. härligt.

emmeli verkade ha missuppfattat det där med snöbollskrig.

blev lite frusen.

vi gick in och bytte om till fina julaftonskläder. sedan åt vi lunch och läste lite böcker i soffan tillsammans med föräldrar som kommit hem. gösta ekman tog dagens hundrade tupplur på den där mattan.

sedan hängde vi vid granen.

dags att dela ut lite julklappar innan julbordet skulle fixas och gästarna skulle komma. mest exalterad av alla var lille leo. maggan delade ut koppar med motiv från england och fick själv kläder att kalasa i. mamma och pappa fick biljetter till revy, jag fick härliga behövligheter för kropp och själ, och emmeli ett par skor.

sedan tändes eldarna till vinterpalatset. haha. ser helt sjukt uppstyrt och lyxigt ut här tycker jag. till och med tomten som vanligtvis bara smyger förbi vårt hus stannade och vinkade!

jag beundrade snölyktan.

sedan var det julbordsdags och ännu mer mat tillsammans med väldigt gott sällskap i form av morbror med fru, kusin, kusinman och barn. sedan fortsatte kvällen med julklappsleken och många många skratt. det enda minuset under hela kvällen var att det fanns en julskinka, eller ja.. det tyckte nog inte dom som åt av den.

avslutar dagen med en poserbild på tre ganska trötta systrar. jag ser ut som en jätte, men det är förhoppningsvis för att jag försökt "lyxa till det" med klackskor som inte syns på bilden. hehe. god jul allihopa!