Kawz

Känns som att jag har världens sämsta koll på det mesta just nu. Jobb utan framförhållning, dålig planering och sånt där gör att jag håller på att bli ett murmeldjur.

Förvarning

Tusen saker. Så lite tid.

"det här är inget kärleksbrev fastän jsg skakar lite på handen. kanske ett sug som röksug för någon som kallar sig ickerökare men har hela lungorna fulla med gift. det här är mest skitsnack. tidsfördriv. jag kommer antagligen genera mig själv framöver när jag inte kan stå för vem jag var och mina egna ord längre.

om det finns någonting som kallas växtvärk så det är nog det jag har. fast tvärt om."


-

X

Jag har försökt skriva ett fint inlägg om all min lycka. Jag har just insett att jag inte är bra på sånt.
-
Just nu ligger en stor del av mitt liv i väskor i hallen. Lägenheten är ett stort kaos. vi har knappt sagt ett ord till varandra på hela kvällen efter en dag av massa bärande och städande. Jag är helt lugn initi. Jag är lycklig.

30 år igår (eller i torsdags och i lördags, men nästan ändå)












sedan gick min blixt sönder av allt regn. men det kan jag nog leva med.
ett litet tag i alla fall.
grattis david.

Fredag hela veckan

Vill inte att det ska bli för mycket "poserbilder" på mig i den här bloggen, men jag måste bara visa min lilla fina huvudbonad som jag tänkte ha på Davids 30års-fest imorgon.
Fick den på Prickig Katt's invigningsfest då jag fotade åt dom, men har aldrig använt den efter det. Nu känner jag att det är mer än dags.



Var förjävla bitter förut. Hade missat att jag hade en deadline för People idag och var tvungen att panik-åka in mot stan för att fota. Tack och lov hade jag redan förra månaden pratat med Camilla, en mycket trevlig kvinna i sina bästa år om att få fota henne. Regnet pissade verkligen ner så vi tog plats i hennes knallgröna hiss. Camilla passade dessutom dagen till ära en sjukt söt hund som verkade tycka om kameran. Eftersom dom matchade i hårfärg så kändes det helt rätt att fota dom båda i den gröna hissen.



Nu sitter jag ensam framför tv'n med datorn i knät och tittar på fredag hela veckan. Haha.

RÖVDAG


Idag är jag så jävla OFF. Känns som att jag kommer bli kickad från alla fotogrejer jag kör varje månad och som att mitt liv därefter kommer att rasa samma bit för bit. Jag som brukar ha så sjukt bra framförhållning till allt. Den här veckan har bara blivit ett enda stort kaos med för mycket att göra och för mycket att tänka på. Jag har ingen framförhållning alls just nu, bara massa deadlines som jag är försenad med. Hatar sånt. HATAR! Regnet pissar ner utanför. Jag är så kass. Mitt hjärta brister.

Pssst


HÄSTPOJKEN FICK SIN EFTERLÄNGTADE IDOLBILD MED MIG.

Göteborg är en tickande bomb, eller inte

Aj. Mitt huvud är en tickande bomb. För lite sömn, för mycket jobb och på tok för mycket alkohol igår. Skulle behövt sova hela dagen idag, var så opepp på allt som hade med tid, rum och jobb att göra. Fick hungerattack när jag jobbade. Min "brukare" tittade på mig som om jag var dum i huvudet när jag satt och lassade in världens största slemmigaste macka med hela ansiktet under samma tid som hon åt en liten toast. Jag var i bakfylle-hunger-trans.
Weekdays asstora invigning igår kändes lyckad. Jag sprang mest runt med min kamera och blev full fastän jag hade lovat mig själv att inte. Det var galet mycket folk, och endel folk var så uppstyrda så att man nästan blev rädd.

Eftersom min hjärna fortfarande är som en enda grå degig massa kommer här en kort lista på intressanta/spännande saker som har med gårdagen att göra:

- Alkoholen var mycket och gratis.
- Facehunter var där.
- Emmeli blev "uppraggad" av taxichauffören (som idag kontaktade henne på facebook, haha)
- Jag drog ensam och först av alla för att åka och äta.
- Snusket fick ligga och det var antagligen gött.
- Här följer lite bilder:


Joanna och Jossan ser jävligt viktiga ut. Det måste man göra på sånna där modefester.

Folket.

Alltid lika roligt att springa på dessa två. Spännande att se vad det bjuds på i klädväg, och dessutom två riktiga orginal och lyckopiller.

-


EMMELI OCH HENRI BORDE BILDA ETT BAND, SÄGER JAG men det har dom redan gjort, säger hon.


<3

ORK!

Jag sitter i ett virrvarr och skit och fina saker. Håller på att rensa/packa/städa och slänga massor av saker. Jag har samlat på mig för mycket konstigt under åren. Trodde inte jag hade så här mycket kvar från mina unga år, haha. Vissa saker är lätta att slänga medans andra tar emot lite fastän jag antagligen aldrig kommer ha någon glädje av det. Det är känslan bakom vissa grejer som betyder nåt. Varför spara massa anteckningsblock med emo-texter från ungdomsåren egentligen?

Har hittat en miljon hårspännen och hårsnoddar i olika lådor. Sånt man alltid slarvar bort, fast egentligen ligger dom bara utspridda på konstiga ställen. Gamla fotografier är också någonting jag har i överflöd verkar det som. Hundratals dåliga kopior av samma bild på någon pojke som åker inlines ner för en trappa. För att inte tala om alla brända skivor! Orka lyssna igenom alla dom när jag vet att det mesta är skit. Å andra sidan är det ju nostalgi. Ska man bara slänga eller? Jag tror det.


-
För att tala om nåt annat kommer här lite bilder från Eriks fest med marint tema i helgen. Sjukt värt med uppstyrda temafester tycker jag:








<3



It’s such a perfect day,
I’m glad I spent it with you.

Svar på era frågor!

HEJ JAG HETER EVELINA. HÄR KOMMER SVAR PÅ DET NI HADE PÅ HJÄRTAT.
Hoppas ni blir nöjda med svaren.




KAMERA/FOTO/JOBB/UTBILDNING, ETC

Vad har du för extern blixt till din kamera? Speedlite 430EX
Hur fick du jobbet på people? Jag blev fotad/intervjuad för People av en kille från Stockholm vid namn Petter. Senare när dom behövde fotograf i Göteborg tipsade han om mig, också har det fortsatt så.
Har du tips på hur man ska ta sig fram och gå till väga om man gillar att fota? Se till att synas. Låt "rätt" personer veta vem du är, folk pratar mer än man tror. Egentligen borde jag inte säga så här men, var beredd att göra en del skitjobb i början. Och viktigast av allt, gör ditt bästa och tro på dig själv.
Har du utbildat dig på något sätt inom foto eller har du hobbyfotat och lärt dig själv? Under gymnasiet läste jag media med inriktning på foto och då stod jag i mörkrummet sjukt mycket. Men det mesta inom digitalfoto har jag lärt mig själv.
Vad fotar du helst, blommor, porträtt, djur, vad helt enkelt? Människor helt klart.
Har du ångrat att du valt att satsa på foto? Ångrat är fel ord, men jag har tvekat. Många gånger. Gör det fortfarande ibland.
Vad har du för utbildning? Bara gymnasie som sagt.
Vilken är din favoritblogg? och favoritfotograf? Jag har ingen speciell favoritblogg, det finns en del som jag inte kan sluta kolla fastän jag bara blir provocerad av dom. Jag tycker om bloggar som kan beröra, och fina fotobloggar såklart. Jag har ingen favoritfotograf, men det finns många som inspirerar mig. Kända som okända. Om ni vill kan jag fixa en lista över fotografer som är/har varit stor ispiration för mig?
Hade du bra betyg när du tog studenten? Jag hade lagom bra betyg.
Vad gör din 350d om dagarna? Den ligger mest hemma, men får följa med mig ut lite då och då. Det är bra att ha en kamera man inte behöver vara så rädd om.
Lever du på bidrag, föräldrar eller småjobbspengar? Jag har faktiskt ett jobb(!), som personlig assistent. Utöver det frilansar jag som fotograf med egen firma och tjänar pengar på det.
Hur var gymnasieåren? detaljer!!!!! Jag stod nästan bara i mörkrummet under tre år känns det som. Bytte skola en gång, från Schillerska till Munkebäck för att få gå media med fotoinriktning. Där träffade jag Daniel som nu för tiden är en av mina bästa vänner. Han var nära att förstöra mitt dåvarandra förhållande genom att bli en för nära vän. Jag var rätt ful under hela gymnasietiden men trots det ganska poppis. Sista året fick jag sjuk magkatarr när jag plötsligt kom på att det inte var så långt kvar. När det var dags för studenten var jag pretto-eleven som höll i studenttalet. Det gav mig skolans enda MVG i retorik på flera år *stolt*.

Och om det är någon som undrar om jag har hånglat i mörkrummet så är svaret ja.


TVILLINGLIVET

Vad har du och din tvillingsyster för relation? Hon är mitt allt, och utan henne är jag halv.
Är ni lik varandra till sättet? Inte speciellt. Jag har alltid varit den lite mer försiktiga, "snälla" och ödmjuka. Hon är väldigt rak, säger vad hon tycker och är inte rädd för att skaffa sig ovänner. Hon är speciell, ett riktigt orginal, ingen kommer ens i närheten av att vara som henne hur mycket dom än försöker. Ha!

Lyssnar ni på samma typ av musik, tittar på samma typ av filmer, har ni samma humor? Samma humor har vi eftersom vi vuxit upp ihop, film och musik är svårare. Ibland och ibland inte.
Är ni enbart syskon, eller också vänner, kanske bästa vänner - eller går ni inte så bra ihop, typ fiender? BÄSTA VÄNNER, har alltid varit och kommer alltid att vara.
Tog era föräldrar ofta fel på er när ni var små (ni är väl enäggstvillingar?)? Haha, jag vet faktiskt inte. Vi var sjukt lika när vi var små, nu för tiden när familjen tittar på gamla foton är det ibland omöjligt att säga vem som är vem.

Har ni samma killsmak? Tack och lov inte.
Gick du på samma skola/ i samma klass som din tvillingsyster? Vi gick i samma klass tills ettan i gymnasiet då Emmeli hoppade av och började på folkhögskola istället. Där utbildade hon sig till keramiker och hon är grym.
Vad är ditt bästa- & ditt värsta tvilling-minne? Alla mina minnen tillsammans med Emmeli är bra, däremot har vi gått igenom saker tillsammans som på så sätt blir dom värsta.
Vad hände med Emmelis kille? Hon mördade honom, eller så gjorde dom slut. Jag har glömt.
Är "inte ens en mor kan älska dig" din systers blogg? Kanske.
Hur mår din syster? Skriv en kommentar och fråga på den bloggen, och se om hon svarar.
Hur ofta träffas ni? Nästan varje dag.
Kan killar komma ivägen ibland? Tvilling-"svarsjuka" är nog en vanlig grej. Men i det långa loppet vet båda två att vi alltid har varandra.
Är ni båda tillsammans med varsin nu? Nej, Emmeli är ett hett kap för alla snuskigt rika ryska höjdhoppare där ute.
Bor Emmeli hemma? Med hemma antar jag att du menar föräldrahemmet? För tillfället bor hon där, ja.

PRIVAT/RELATIONER/LIVET/ÖVRIGT

Vilken resa har varit den bästa i ditt liv? Har du något drömresemål? Min bästa resa var när jag åkte båt på nilen i en vecka, varje morgon vaknade man i soluppgången och väggen i min hytt var av glas så man såg rakt ut på det fantastiska landskapet och djuren som stod där och betade. Det är nåt av det vackraste jag varit med om. Jag hoppas dock på att jag inte haft min bästa resa ännu.


När grät du senast och varför? Förra fredagen mot Joels bröst för att jag var rädd, sjuk, ynklig och hade ont i hjärtat.
Favoritmaträtt? Kan inte säga någon speciell. Älskar matupplevelser.
Vilken är den snällaste människan/djuret/varelse du känner? Det finns ju så många! Forest Gump verkar trevlig.
Om man som jag inte bor i göteborg, vart bör man då ta sig och ÄTA när (om) man väl kommer dit på besök? Du borde köpa god ost på Hildas ost i saluhallen och avnjuta den tillsammans med en god flaska vin.
Tidigare i din blogg så skrev du ibland bittert om någon person som verkade behandla dig rätt (väldigt) dåligt, antagligen en partner, i någon form. Var det Joel som du sedan "försonades" med, eller var det någon annan? Det var inte Joel.
Är sanna din bästis? Ja, Sanna är en av mina bästa vänner. Jag är så lyckligt lottad av jag har flera stycken.
Hur lärde du känna fashionmuslimetterna-Ghazal? För att göra en lång historia kort så var vi båda snygga och gillade att gå ut och dansa. Dessutom hade vi haft ett span på varandra sedan högstadie/gymnasie-tiden då vi ibland hamnade på samma galna fester och hade en del gemensamma bekanta.
Tycker du om lussebullar? Om dom är saftiga så, GOTT!
Vilken konsert är den bästa du varit på? Inte musikmässigt kanske, men jag måste svara Angela Transburry på Röda sten sommaren 07. Bara för att jag fick fota dom halvnakna i logen sedan.

Hur träffade du joel? / Hur lärde du känna joel? Vi blev tvångs-"ihopparade" av en väldigt full Sanna som tyckte att vi verkade för ensamma och passade bra ihop. Först tyckte jag att hon var jättejobbig, men det visade sig att hon hade rätt. Efter den kvällen hördes vi av ett tag, bestämde att vi skulle gå och ta en öl. Jag var jättenervös, när vi möttes hade vi matchande kläder (!). Under första ölen när jag fortfarande kände mig jätteblyg böjde sig Joel över bordet och gav mig en kyss.
Hur länge har ni varit tillsammans nu? Ett halvår ungefär.

Prenumererar du på något? Nej.
Är mina frågor efterblivna? Jag gillar dom.
Vad drömmer du om? Framtidsdröm eller drömmar på natten? Jag dagdrömmer väldigt mycket, om romantik och sånt där som man inte vågar stå för att man gillar. Tänker in sig själv i olika film-situationer. Haha *tönt*
Vad är du galen i? Ridderheims kronärtskocka.
Vad tänker du om din framtid? Hur ser livet ut om tio år typ? Jag är förhoppningsvis lite rikare, både när det gäller pengar och upplevelser. Jag kan leva på mitt fotande, eller så har jag utbildat mig till barnmorska. Jag kanske själv har klämt ut en liten unge? Vem vet. Om jag bor i Sverige har jag ingen aning om, hoppas inte.
Bor du fortfarande hemma? Om två veckor flyttar jag in till stan.
Hur gammal är du? 21 år, född i maj 87.
Planerar du att bli blond snart igen? Nej, det är Väldigt skönt att vara mörkhårig även fast jag gillade det blonda.

Stimulerar bloggen ditt bekräftelsebehov? Nej, man vill bara ha mer och mer och mer. Om jag ska vara ärlig så började jag inte blogga för att få bekräftelse, utan för att jag behövde klaga/skriva av mig. Men nu har det blivit en rolig grej, och ju fler som kommenterar desto bättre!
Är du morgontrött? Ibland är jag sjukt morgontrött, men när jag har en tid att passa brukar den försvinna.
Äter du allt? Inte det minsta kräsen? Jag äter inte kött. Har svårt för rå lök, spenat, gröt och lite annat.
Har du fräknar året runt? Om man tittar noga, men det är på sommaren dom är som bäst (såklart).
Utökar du din garderob ofta? Har inte shoppat på snart ett halvår (med undantag för ett par trosor med kaniner på för 19kr.) Det är ett lidande eftersom jag tycker det är skitkul kläder men ibland tvingar livet en att prioritera annat.
Hur många pojkvänner har du haft? Två.
Är du hel svensk? Ja.
Varifrån känner du dina bästa vänner? Jag kan göra ett litet projekt om mina nära vänner någon dag, med foto, info och lite sånt. Blir så svårt att lista upp dom bland massa andra svar i en annan lista. Dom är värda mycket mer.
Vad väger du? Jag vet inte. Jag har inte vägt mig sen jag gick i högstadiet. Jag tycker vikt är en sån onödig grej om man är nöjd med sig själv och den man är.
Vad har du för musiksmak? kan du inte skriva upp några artister? Tyvärr, det enda jag inte gör är att prata musik. Jag har på tok för många insatta vänner med bäst musiksmak som aldrig säger/skriver fel och alltid är uppdaterade. Jag lämnar det ämnet till dom och förlitar mig alltid på att dom ska uppdatera även mig. Men självklart tycker jag att jag har bra musiksmak, haha.

!!!

FRÅGA PÅ DÅ MINA SMÅ PUSSAR!

Hej kompisar

Hej alla!
För ett tag sen fick ni ju "önska" vad jag skulle skriva om/göra med bloggen. Blir väldigt glad för det intresse som visas för min ganska anspråkslösa vardagsblogg. Tack till er som läser, ni har en plats i mitt hjärta. Lovar!

Någon ville ställa kunna frågor som jag skulle svara på i ett inlägg. Det känns väldigt modeblogg att göra det, men frågor är kul så om ni har något på hjärtat så fråga på! Vad som helst är välkomet, jag är ganska hämningslös.

Fler bilder kommer det nog att komma, och antagligen teman. En söt person ville ha porträtt/intervjuer med mina vänner. Det är en rolig idé (om man bortser från att jag redan fotat hälften av dom till den grymma tidningen People, haha). Jag ska fila lite mer på det där. Idén om vän och personlig sak/känsla/symbol etc är trevlig. Uh. Nu svävar jag iväg lite, som att jag skriver till mig själv. Det är ungefär lika bra som att jag börjat tala med mig själv. Inte så jätte bra kanske.

-

En annan grej jag borde säga är förlåt för bloppisen. Några av er har kanske undrat vad som hände med allt det där. En kort förklaring är att kläderna av misstag packades bort och ner bland tusen andra saker längst in på ett mörkt ställe och jag fick panik över att inte ha ordning och koll och därför tappade lusten.
När jag flyttar kommer jag nog komma åt det där, och om min ork finns och ert intresse så är jag mer än villig att försöka igen. Vad sägs?

Häzttjej 4-life

Resåret är mina byxor gick sönder idag när jag var på ridningen med D. Kul att springa runt där med rumpan bar.

Halvdag med kameran i hand

Joel bara sov och sov imorse. Jag försökte väcka honom tre gånger men förgäves. Så jag tog min kamera och gav mig ut i höstsolen ensam.


Hade ett uppdrag: fota Annika på Art Collage så min resa gick mot andra långgatan. Sedan promenerade vi upp mot masthuggskyrkan. Nöjde oss dock med en annan kyrka eftersom vi inte hade orken eller tiden att ta oss ända upp. Annika var en mycket trevlig och social kvinna i sina bästa år som liksom jag gillar foto vilket hon visar genom att läsa fotokurs på Art Collage. Bra initiativ!
Sedan gick jag bort till järntorget. Stod i solen och tittade på lite fjortisar. Rökte en cigg och fick nickokick. Kände mig själv som en riktig fjortis.




Mötte upp Joel för att titta på persienner, men vi glömde bort vart vi skulle gå så vi gick förbi persienn-affären med väldigt många steg och orkade inte gå tillbaka sen. Då drack vi kaffe hos Joel nr2 och sedan tittade vi på fåglar och åt falafel.


Sedan tog jag bussen mot öjersjö, fotade allt jag såg och det var inte så mycket. Insåg att jag själv var det mest intressanta motivet i höstsolen. Färgerna ute är fina i alla fall, men det blåser lite kallt innanför min tröja.



Emmeli var hemma när jag kom fram. Jag blev glad såklart. Tvillingabstinensen finns ju alltid där. Emmeli var väldigt söt, som vanligt. Vi var ute en stund och jag tog några bilder. Sedan var det dags för henne att gå till jobbet.

Banan

Idag har jag en banan på tröjan och ont i murveln. Annars är det gött. Har ätit världens största taco-middag som jag sitter och jäser på i skrivandets stund. Jag och Joel har suttit med varsinn dator i knät bredvid varann i soffan i ett par timmar nu. Mycket romantiskt.

Är det så att killar som är omtyckta av barn och djur får ett kvinnohjärta att smälta mycket enklare? Bara undrar.


BSW


Stella / Té-bjudning

Hela dagen har jag ätit olika goda saker hos olika goda människor. Spysjukan är absolut borta.

Update

Konstig helg det har varit. I fredags låg både jag och Joel helt utslagna med ont i kroppen, feber och illamående. Vi sov nog 30 timmar i sträck. Jag var övertygad om att vi hade åkt på influensan eller nåt annat riktigt bajskorvigt. När vi vaknade på lördag morgon var vi både rätt ynkliga, en macka med lite mjukost lyckades jag få i mig. Sedan bestämde vi oss för att gå ut.
Vi tog second hand-rundan och letade efter prylar, möbler, vad som helst. Jag svettades, folk trängdes, Joel mådde lite illa. Men det var inte samma sjukdomskänsla, så vi bestämde oss för att vara friska.
På kvällen åt vi födelsedagsmiddag i stan. Joels mamma fyllde år, jag var rädd för att inte kunna få i mig nån "riktig" mat. Men efter middagen kände jag mig som en ny människa. Magen hade varit tom alldeles för länge. Peppen gick upp och istället för att åka hem och lägga mig som jag tänkt göra hoppade jag på spårvagnen till Josefin. Det blev hela tre glas vin, min mage hurrade inte men det kändes gött i alla fall.

Idag är det söndag. Vi har städat och fixat lite i lägenheten. Ska snart åka på söndagsmiddag och sedan vidare på té-bjudning som min lillasyster står för ikväll.
Imorgon början en ny vecka, det kommer hända mycket.

Jag älskar dig. Jag hatar att spy. Jag gör ibland båda.

Klockan är mitt på dagen. Jag ligger i sängen. Bredvid mig ligger Joel och sover som ett litet barn. Vi har hängt upp en lampa idag, gjort en lista, samt druckit en Proviva björnbär. Hade storslagna fredagsplaner men efter att ha spenderat natten hulkande över toaletten har mina krafter sinat och peppen är borta.
Och nej, jag var inte ute och söp inatt eller nåt sånt där! Drack en öl under tidig kväll för att sedan dra hem och kolla på Flyga drake. Fick plötsligt sjukt ont i magen hade mått lite halvkasst-magkatarrsaktigt halva dan men lyckades ändå somna gott efter filmen. Mitt i natten vaknande jag med världens illamående. Var nära att spy på Joel som självklart också vaknade i tumultet. Kändes som jag skulle kalva tills jag dog, men på nåt sätt lyckades Joel lura tillbaka mig i sängen efter några spyor (äkta kärlek!), fastän jag var övertygad om att det var långt ifrån över. Sedan somnade jag! Somnade mitt i illamåendet! Uhh så skönt! Vaknade flera gånger och var rädd för att röra mig men helt plötsligt ringde klockan, och jag hade sovit i massa timmar. I dörren stod Joel med en Proviva och en Faktum.
Nu ligger vi båda i sängen och mår sådär, inget mer illamående men allting är så ruggigt och kroppen gör ont. Utanför är det grått så långt ögat kan nå och regnet öser ner. Kanske har fått i oss nåt virus? Kanske bara är sega efter inatt? Dunno.

Roadtrip

Igår hade jag och Joel en heldag på vägarna med stop i Varberg, Kungsbacka och Kållered. Vädret var helt galet fint, perfekt för en roadtrip och när vi kom ut till varbergs kust och det öppna havet så kände jag mig helt lyrisk. Älskar havet! Jag hade inte speciellt höga tankar om varberg, men fyfan vad fint det var (det lilla vi såg). Anledningen till att resan förde oss hit var därför att jag hade ett fotojobb där. Fota kille till utbildningskatalog. Det var roligt, men lite jobbigt med blåsten eftersom han hade gjort sig fin i håret.

På vägen tillbaka mot Göteborg bestämde vi oss för att svänga av vid kungsbacka och kolla freeports härliga utbud. För min del blev enda inköpet att macka och en kopp kaffe medans Joel hittade en fin skjorta och kofta. Jag håller fortfarande lite väl hårt i mina pengar efter min panka period, och det är kanske bra det så slipper jag genomlida pengalöshet igen.
Vårt nästa stop vad IKEA där vi gjorde våra första gemensamma inköp. En stekpanna, en skål och en stor fin golvlampa. Kändes väldigt vuxet.