ALLA VILL VARA PÅ STRANDEN UTOM JAG

Gubben öppnade vattenkranen

Jag tror aldrig att jag hört så här galen åska eller sett så här mycket regn någonsin förut. Asfalten bara ryker och det bullrar så att öronen håller på att falla av. Konstigt men härligt på samma gång, naturen behövde nog en sån här störtskur för att återhämta sig från veckans sjuka hetta. Inte för att hettan försvann med regnet, nejdå, den är minsann kvar.
Åh sommar! Underbara underbara sommar!

Den här stan är mitt privata skämt

I lördags hade jag en stund då jag verkligen njöt av livet den såg ut ungefär såhär:



Så sjukt fult när folk hoppar studsmatta, pattar och slattar slänger hit och dit, minspelet är ett stort skämt men vad gör det när man för en liten stund kan försöka övertyga sig själv om att man är en fågel påväg mot spännande äventyr!?! eh. Från att ha varit anti i ett par år vill jag nu göra ett erkännande: jag gillar studsmattor.

Det var dock innan jag hade druckit typ två liter vin och tio öl, förfestat, mellanfestat på storan och nef och seda efterfestat tills solen gick upp och klockan blev morgon, I KLACKSKOR DESSUTOM! Måste erkänna att jag inte var speciellt pigg när jag vinglade hem i hettan klockan åtta på morgonen. Vid nio var jag hemma, redo att däcka - vilket jag självklart också gjorde. PUUH.
Förstår inte vad som händer med mina fyllor nu för tiden, jag vill liksom ALLTID festa som om det inte fanns en morgondag, jag skiter i klockan, skiter i att cigaretter och alkohol är farligt för kroppen. Snacka om att jag saknar någonting spännande i mitt liv... uuuuh. Den här stan alltså.

Två bilder till på herr Pantzar innan vi lämnade hemmets trygga vrå:

Dom som försvann



Hej!
Direkt från min privata uteservering. Här sitter vi fyra och dricker Foot of africa, äter godis från Hemköp och lyssnar på Beirut. Det är helt galet varmt och vi svettas som fyra små grisar. SOMMARSOMMARSOMMAR.

Photo booth i mitt hjärta!

Mina bröst är inte bara stora, dom är breda och långa också




Dagens aktivitet: Nästan Ingenting.
Dagens klädsel: Nästan ingenting.
Dagens känsla: Slapp och svettig.

Nu är jag sugen på öl.

X

Du bjöd mig på kuk fastän jag redan berättat för dig att jag är vegetarian.

Det är steek

Det är svinvarmt och jag önskar från djupet av mitt hjärta att jag kunde ligga på en klippa vid havet och steka mig med lite bra musik i öronen och en stor kanna isvatten, men icke. Saltholmen är för främmande för mig, sjöar ger mig hörselgångsinflammation och landet ligger för långt bort för att en körkortslös tjej som jag ska kunna ta mig dit utan att det blir dyrt tåg och en simtur på kanske en timme. Funderar på att lägga mig lite på balkongen och kleta fast medans jag tänker igenom mitt såkallade liv. Eller så tänker jag inte alls, njuter bara lite av sommaren och av att vara ung, det känns enklare så.

Den här finfina bilden som jag snodde från Michael på facebook får symbolisera våran sköna kväll i onsdags. Häng vid Jennys sjö i kvällssolen med lite öl och bra människor kan liksom inte slå fel.

© copyright michael (sandell) johansson 2008. all rights reserved

Ett fint och bra dygn

Måndag natt. Vi köper popcorn på 7eleven som vi översaltar och äter upp innan vi ens bestämt vilken film vi ska titta på. Sedan dricker vi massor av vatten, glömmer bort filmen, ligger i sängen och skrattar åt allt och inget, jag skrattar mer än jag gjort på länge, så mycket så att det kommer tårar av glädje och trötthet.




Tisdag eftermiddag. Vi köper öl och sätter oss på vårat vanliga ställe i kungparken, där springer det runt massa hundar. Folk är arga och glada och kära. Vi är glada och lite fulla. Vi vinkar till paddan båtar och skrattar åt våran stad och alla människor, däribland oss själva.




Tisdag kväll. Prickig katt har grillfest, det känns som man sitter mitt på gatan fast ändå långt bort från alla som går förbi. Det bjuds på god sallad, chips och sött vin. Vi sitter på kuddar som ser ut som prinsesstårtor och i luften känner man att det är sommar.






-

Jag satt häromdagen och läste min tidning
en dag som så många förut.
O jag tänkte på alla dom drömmar man drömt som
en efter en har tagit slut

Då såg jag en bild av en flicka
med en skadskjuten kråka i famn
hon springer iväg genom skogen
så fort som hon någonsin kan

Och hon springer med fladdrande lockar
hon springer på taniga ben
o hon bönar och ber och hon hoppas och tror
att det inte ska vara för sent

Flickan är liten och hennes hår är så ljust
o hennes kind är så flämtande röd
kråkan är klumpig och kraxande svart
om en stund är den alldeles död

Men flickan, hon springer för livet
hos en skadskjuten fågel i famn
hon springer mot trygghet och värme
för det som är riktigt och sant

O hon springer med tindrande ögon
hon springer på taniga ben
för hon vet att det är sant, det som pappa har sagt
att finns det liv är det aldrig för sent

O jag började darra i vånda och nöd
jag skakade av rädsla och skräck
för jag visste ju alldeles tydligt och klart
att det var bilden av mig som jag sett

För mitt hopp är en skadsjuten kråka
och jag är ett springande barn
som tror det finns någon som kan hjälpa mig än
som tror det finns nån som har svar

O jag springer med bultande hjärta
jag springer på taniga ben
O jag bönar och ber, fast jag egentligen vet
att det redan är alldeles för sent

Konstigt inlägg av konstig tjej

1.) Sinnesstämning: Den här veckan har varit som en bergodalbana. Det är nåt fel på mig, och jag vill gråta asmycket av frustration, ilska och oro över min jävla kropp samtidigt som jag befinner mig på nåt litet rosa kärleksmoln och egentligen mår skitbra. Egentligen är jag glad, men jag är ändå så himla ledsen. Det är en konstig känsla, och jag bara ordbajsar om det som om ni skulle kunna läsa mina tankar. Det är ingen som behöver förstå. Kan inte riktigt sätta ord på det men livet är bara konstigt ibland.

2.) Händelser: Livet rullar i alla fall på, jag har fotat en del med min nya kamera, inte så mycket som jag velat på grund av pissvädret, men i alla fall en del. DEN ÄR UNDERBAR!!!! (kunde säkert dom flesta räkna ut själva). Idag var jag på anställningsintervju, det gick jättebra och jag hoppas att jag kan dra in lite pengar snart igen så att jag slipper sitta här hemma hos mamma och pappa och lyssna på fåglarna resten av mitt liv.

3.) Tankar: Jag har kommit på att jag MÅSTE resa snart. Vill inte, kan inte stanna i Sverige för länge och jag kan fan inte låta min mage hindra mig från att komma iväg härifrån. Ska jag ha ont kan jag likagärna ha det någon annan stans.

Så mycket ord men så lite tid. Ibland känns det bäst att inte ens försöka. Ha!

Butterfly

Att vara kär kan verkligen göra en till en dålig bloggare.


FETFÄRRE

Efter en vecka som varit näst intill en evig fylla fastän jag lovat mig själv att den skulle vara väldigt vit så har jag äntligen börjat se ljuset i tunneln. Ska börja leva på dagen nu igen, och inte bara på natten. Dessutom måste jag nog ta hand om mig själv lite bättre, tänka på min lever och att jag inte vill ha massa rynkor innan jag fyllt 25. Ytlig, javisst!

I lördags var i alla fall en sjukt minnesvärd kväll. Ghazal och Jonna ställde till med årets fest för att fira av sig själva från Sverige eftersom dom nu i veckan kommer att bli sambos i Dubai då Ghazal flyttar till Jonna som redan bott där ett bra tag. Både roligt och tråkigt tycker jag. Eller rättare sagt: roligt för dom och tråkigt för oss andra som inte kommer få uppleva deras galenskap irl lika ofta och mycket.
Självklart kände jag att jag ville föreviga denna kvällen, och eftersom bilderna redan är spridda lite här och var på nätet via facebook och diverse bloggar så kanske ni redan har sett dom, men det skiter jag i för såhär kul hade vi:
















Jag orkar inte kommentera alla bilder, i alla fall inte nu men jag tycker att dom flesta talar för sig själv.
Annars kan ni besöka Ghazal och Jonnas eller Sedirs bloggar. Dom har alltid något roligt att säga.



Jag kände mig för övrigt sjukt het när jag kom hem vrålfull i natten, eller jag antar det i alla fall eftersom jag hittade massa goa poserbilder på en blek och trött tjej som ser ut som jag och posar sjukt hårt. Dessutom hade jag glittriga nätisar på mig, inte varje dag man har det! Också värt att föreviga och det blev ju ganska fint!

BLOPPISPOPPIS

Här kommer bilder på de bloppisplagg där intresset har varit extra stort. Hoppas inte det har hunnit avta pågrund av tiden det tagit för mig att posta detta inlägget. Tänkte att det kan bli budgivning i kommentarsfältet, vad säger ni om det? Från och med nu och en vecka framöver (fredag) har ni på er kära vänner. Och glöm inte att frakten inte ingår i slutpriset! PUSS


Kamera t-shirt, utgångspris 150kr
Hallonröd monikjol, utgångspris 70kr
Blommig mormorsväska, utgångspris 150kr

Adidaströja, utgångspris 150kr

Rosablommig kjol/klänning (den är stor i storlek, men borde passa dom flesta. kan eventuellt behöva byte av resor i midjan om man är petit), utgångspris 70kr

Blåblommig kjol/klänning (medium i storlek, passar alla), utgångspris 70kr
Blå adidasväska, utgångspris 100kr

Smårutig gubbjacka, är osäker på storlek. Anledningen till att den inte är använd är just storleken, beror på om man vill ha den liten eller medium, passar en M-L, utgångspris 100kr

Forever ung, full, dum

Det går ingen vidare med att försöka styra upp mitt liv den här veckan som jag lovade mig själv. I onsdags var jag ganska duktig flicka och fick en del gjort, hade dessutom lovat mig själv en vit vecka (fram till lördag då Ghaz och Jonna har fest) men inte ens det kunde jag hålla! Blev väldigt lätt övertalad av Ghazal att följa med ut i onsdags.

Ghaz: Du ska väl med ut ikväll?
Jag: Nej, jag har verkligen lovat mig själv att inte.
Ghaz: Men kom igen!
Jag: Okej då!

Tänkte att det kunde vara kul att kolla nya sommarklubben som jag inte varit på ännu, och att gå ut nykter är ju inte så farligt. Sedan fick jag i mig en öl och det var kört, en öl blev plötsligt tio och jag var kanonfull. Stannade på nef till stängning, min sista buss hade åkt för längesedan och jag fick den briljanta idén om att jag MÅSTE fixa efterfest. Från tanke till handling så satt jag plötsligt i Anders (som jag för övrigt alltid kallat nef-kamera-kaffe-killen) kök och drack goda drinkar. Klockan åtta ramlade jag in genom dörren här hemma, mötte min pappa som var påväg till jobbet. Ångest.
På morgonbussen hem kom jag även på att jag hade en läkartid att passa, så i min brutala fylla lyckades jag i alla fall hitta namn och nummer på läkaren jag skulle till, laddade genom att lägga en lapp och en telefon vid sängen för att kunna ringa och sjukanmäla mig efter att ha sovit ett par timmar. Jag måste låtit döende, men ringa lyckades jag i alla fall göra. Det sov jag, sov och sov och sov och sov tills klockan sju på kvällen. När jag vaknade hade jag sjukt ont i kroppen, och minnen av hur jag föll från en stol och rakt in i en tegelvägg gick upp för mig. Kul. Jag tänkte självklart att jag aldrig mer ska dricka, så som man alltid gör efter den sortens fylla.


Idag har jag dock varit på systemet och inhandlat billighetsöl som en riktig alkis. Uuh, är orolig på riktigt för mina levnadvanor.

Jag har fått barn!

Det bästa under den här veckan kommer helt klart vara att jag fått tillökning i familjen. Igårkväll förvandlades jag till ett litet barn på julafton när jag fick en fantastiskt fin låda i mina händer. Den såg ut ungefär såhär, och innehållet var självklart minst lika fint som själva lådan om det är någon som tvivlar på det:



Eftersom det har ösregnat hela dagen och jag har haft sjukt mycket grejer att ta tag i så har det inte blivit speciellt mycket fotande ännu. Man tager dock vad man haver, och jag hade en fin liten honungsburk som jag fick av mamma här om dan, lite blommor och en gullig lillasyster.




Livets mening

ÅHHHH! Jag har ett sånt löjligt stort begär efter nya sneakers nu. Har legat och dregglat framför datorn och suktat efter diverse olika fina skapelser den närmaste timmen. Nu börjar jag få ångest på riktigt, tänk att ett skobegär kan bli så här starkt.

Vinkvink



Idag hade jag en ganska konstig morgon, känslan var i alla fall konstig. Det var som att regnet hade öst ner hela natten, och efter bara två timmars sömn var det dags för Joel att åka bort igen. Hade inte hunnit mer än att sluta mina ögon innan det var tisdag morgon kändes det som. Jag låg ensam kvar i sängen och kände hur det sömniga i mina ögon försvann mer och mer för varje minut klockan tickade framåt. Vid halv sju var det dags, och dörren slogs igen, jag drog täcket om mig och gick upp för att låsa. Sedan vankade jag fram och tillbaka i lägenheten och kände mig rastlös. Jag såg Joel komma ut från porten och gå bort till spårvagnshållplatsen, och fastän fönstret var vidöppet och det är perfekt vinkningsläge därifrån så kunde jag inte förmå mig själv att gå fram och vinka hejdå. Istället satte jag mig i köket och kikade ut bakom en växt för att slippa synas. Där satt jag i några minuter och smygtittade på killen jag är kär i och hade lite ångest för att jag inte kunde vinka med rädslan för att framstå som desperat som inte gick raka vägen tillbaka till sängen och däckade. Jag tror jag lider av lite separationsångest, fast jag gör mitt bästa för att inte visa det.

När jag en liten stund senare återvände till en mjuk skön säng kröp sig tröttheten dock på ganska snabbt. Jag har alltid haft väldigt lätt att somna till stadsbuller, älskar öppet fönster i stan. Det är som en vaggvisa för mina öron. Jag tror jag sov dom tre skönaste timmarna i hela mitt liv den här morgonen, nerbäddad i Joels blåa lakan. När jag vaknade bryggde jag kaffe, vattnade blommorna och tvättade mig med väldigt kallt vatten i ansiktet.
Funderar på att försöka styra upp mitt liv den här veckan, det känns som ett perfekt tillfälle att ta tag i saker.

Till alla bloppisintresserade

Har inte varit hemma på några dagar, men nu är jag tillbaka på banan.
Har precis gjort en lista med saker som jag borde gjort för längesedan men inte riktigt hunnit med.

Överst på listan står BLOPPISEN.
Så, imorgon kommer jag posta ett inlägg med en lista över plagg som många av er varit intresserade av och förhoppningsvis kunna få igång någon slags budgivning här på bloggen. Ni som är intresserade av andra plagg kommer självklart få infomail om pris, storlekar och det ni kan tänkas vilja veta. Låter det bra?

Puss alla.

COME ON BABY LET ME KNOW


Vinhämtning, rakning och smygfoto.

Tisdfördrivfoto/egofoto/torgochevelinafoto.

Världens sämsta persienner.

När vi promenerade mot Essy och Björn gick vi förbi en ensam man. Jag undrade vad han tänkte på och om han skulle bli arg om han såg att jag fotade honom. Jag tror det.


Vinkvällen blev någon slags hattfest och plötsligt sprang alla runt i konstiga saker på huvudet.

Essy föredrog dock räven som jag lovade att aldrig glömma namnet på / David ville prova alla hattar och mössor han kom över, och samtidigt köra "the look".

Emmeli, uppmärksamhetens drottning!

Jag och Vicky hade väldigt roligt över nästan allting och Joel köpte ett par fina glasögon för en dyr penning.

Tidahölm och Ödesjö.

En fin Joel / Emmeli tog plats på den lagom stora ballen.



Fyllan smög sig på efter några glas.

Vi hamnade på landet mitt i stan, en sjukt fin idyll med massor av blommor, söta människor och vin såklart.

-

I tordags gjorde jag mitt första besök på saltholmen någonsin. Pinsamt att erkänna för någon som jag, som är född i Göteborg. Det blir nog fler besök i sommar.