Hej alla glada jävlar

Min såkallade semestervecka har varit en djup svacka i mitt liv. Mitt hjärta har varit alldeles kallt och konstigt, och jag har bara velat gråta eller skrika. Jag behöver byta ut min kropp, den fungerar inte som den ska, den gör ont, blöder, ömmar, värker och svullnar upp. Jag hatar det, jag hatar det så mycket att jag har god lust att dra täcket över huvudet och inte vakna förrän det knappt finns något kvar av mig.
Jag har varit full för många dagar i rad, men vad ska man annars ta sig till när humöret är för jävligt? Fyllan är en go kompis i nöd, men vad gör man när den går över och bara bakfyllan finns kvar? Grinar? Nej, töntigt. Sover? Ja, om man kan.
Idag är det måndag och den här veckan börjar som en stor flopp. Jag sover för länge, vaknar med helvetesmagen, möts av en förskräckligt bitter familj, äter en äcklig frukost, förlorar i betapet och hör hård blåst utanför fönstret. Orka!
Jag måste fixa ett jobb, en lägenhet och en bättre hälsa. Frågan är bara hur det ska gå till när man heter Evelina och har tappat peppen helt och hållet?
Så här ser listan ut idag,

1. Skriva om mitt CV så att jag kan lura någon att vilja jobba med mig.
2. Leta efter lägenhet (och få ångest över att allt är så dyrt och omöjligt)
3. Må dåligt över att mina äggstockar kramar musten ur mig och vill döda mig.
4. Försöka minnas känslan av en kyss.

Tänk att jag är 21 år gammal, klockan är 15.30 på en måndag, jag bor hemma hos mina föräldrar och jag ligger fortfarande i sängen iklädd nerdregglad morgonrock och bloggar! Jag borde skämmas, men det är så mycket enklare och mer njutningsfullt än att faktiskt ta tag i sitt liv.

Längtar efter två och en halv saker.

1. Joel!
2. Min nya kamera.
2,5. En riktigt go betapetmatch.

Hittade en gammal kompis



Hittade en gammal och mycket kär vän på landet.

Jesperbilder

Jesper mailade över lite bilder från vår vistelse på Askerön. Delar med mig utav några, mest för "modebloggskänslans" skull. Emmeli är ju verklien en inspirationskälla när det gäller den finska yxmärdar-looken.

Allt skulle dokumenteras, här när jag och Emmeli tar stegen ner för uppfarten för att nå vårt färdmedel, bilen.

Jesper hittade en ny vän på landet, den gigantiska kikaren.

Emmeli var helt rätt klädd för miljön vi befann oss i. Bättre och bättre skogshuggar-feeling för var dag.

Emmeli fotade mig, och jag fotade Jesper någon blåsig dag.

Vi letade efter krabbor, ett intresse jag och Emmeli säkerligen alltid kommer att ha.

Långpromenad upp till väderkvarnen där Emmeli nästan blev av med handen en gång. Gillar den dokumentära känslan och den bittra storyn.

Jag semesterposade.

Smilade upp.

Spex.

Askerön i bilder

ONSDAG.
I onsdags körde vi mot Askerön, mitt barndomparadis, min idyll, min fristd. Vädret var inte direkt någon stämningshöjare men jag längtade ändå på nåt vis. Ville se om stugan stod kvar, om saker och ting stod på samma ställen som förut och om det luktade sommar fastän det inte var mer än 17 grader.


När vi kom fram lagade vi mat och spelade spel. Både Emmeli och Jesper är sjukt dåliga förlorare så det kändes lite hemsk när jag vann och dom blev bittra. Vi bestämde oss för att inte spela mer spel, utan tittade på film och drack öl istället. Slappt som tusan, men det är så det ska vara på semester. Sedan sprack det upp, dom mörka molnen försvann och solen kikade fram. Vi gick ut på bryggan och njöt av fint väder.




Emmeli badade!



-
TORSDAG.
På torsdagen åkte vi på roadtrip och fotade lite natur.



Vi kom fram till berget med väderkvarnen som Emmeli nästan högg av sig handen i när vi var små. Det blåste, men vi hittade en plats i lä där vi satte oss och filosoferade då vi tittade på utsikten.




Sedan kom dom mörka molnen och vi gick tillbaka till bilen i precis rätt tid för att få skydd mot regnet. Åkte och handlade mat istället.



Senare, efter en väldigt god lunch kom solen tillbaka. Vi bestämde oss för en promenad till Fiskevik, stranden där jag och Emmeli spenderat våra sommrar tillsammans med dom andra barnen på ön. Viken var sig lik, men inte lika stor som jag mindes, det är väl så när man är barn antar jag. Små saker blir stora, och kanske tvärt om. Vi gick bort till stora bryggan där vi satte oss i solen, rökte varsinn cigarett och tittade på idioter i små motorbåtar.


-
FREDAG.
När vi vaknade idag var vädret grått och pissigt, regnet låg i luften och väntade på att få falla. Vi gjorde frukost och fixade kaffe, och i samma stund som jag gick utanför dörren för att dricka det så öppnade himelen sig. Vi packade våra väskor fort som tusan och tackade Askerön för den här gången innan vi körde mot Göteborg igen.


FÖR ÖVRIGT HAR JAG BESTÄLLT EN NY KAMERA, EN CANON 5D MED FETT OBJEKTIV.
Ville bara säga det. ha!

Update innan internet och jag försvinner

I morgon åker jag bort till landet. Där har jag inte varit på snart två år, det är konstigt eftersom det är en av mina absoluta favoritplatser i världen. Hoppas att vädret blir fint så att man slipper sitta inne och stirra, jag vill ut och promenera långt och ta fina foton med min fula kamera. Jesper har för övrigt fått mig att ta tag i det där med att beställa ny fotoutrustning, det är nog enda sättet att få det att bli roligt igen. Har jag råd ska jag införskaffa en ny analog kamera också, jag kan inte sura över min gamla som blev stulen mycket längre.
Jag vet inte vad planen för den här veckan är, men att komma bort från stan en bit tror jag. Jesper är väldigt duktig på matlagning också, jag håller tummarna för grill-väder. Är sjukt sugen på nån riktig sommarmat på altanen vid havet!
-
Idag åkte Joel till Oslo igen, segt som fan faktiskt, speciellt med tanke på att han glömde både sin mobiladdare och sin datorladdare i Värmland under midsommar. Vad är det liksom, hur kan man glömma sin "kontakt" med omvärlden? Trodde aldrig att jag skulle sakna någon så här mycket, speciellt inte någon som har huvudet under armen, men det gör jag. Bajskorv.
Det ska bli gött att åka bort till inget vatten, ingen telefon, inget internet, ingen belysning. Ingenting.

Hej kompis

Ett år sedan sist.

Idag fick jag fint besök från Malmö. Just nu sitter vi i varsinn soffa med våra macbooks i knät och pratar på msn. Känns väldigt Evelina-Jesper.

u spin me right round

Har glömt berätta om onsdagen som var en sjukt rolig dag.
Två grejer som är extra värda att dela med sig av är:

1. Att Sanna slängde halva sin lunch-sallad i stan innan vi åkte hem till mig för att "förfesta" på balkongen. Massa tillar senare hade hungern gjort sig påmind och hon ångrade bittert att hon inte tagit med sig salladen hem till mig så när vi tog bussen in till stan igen tog hon helt enkelt upp sin sallad igen, kontrollerade att den var okej att åt upp det sista! HA HA HA. Den låg i en påse och det tål att påpekad att den inte var slängd i en papperskorg utan i en ett metro-ställ. Men ändå, sjuuuukt kul.

2. Senare på kvällen hamnade vi på Uppåt, där fyllan värmde bäst. När vi skulle gå hem var det en kille på dansgolvet som tog tag i mig och bet mig sjukt hårt i kinden, och då menar jag verkligen HÅRT! Jag har varit öm sedan dess. Helt galen, och rätt läskigt. Vad är grejen med att bitas liksom? Stelkrampen here i come.

-



Dessutom är Joel tillbaka i stan och det är härligt. Tyvärr åker han ut på sjön imorgon igen. Han har lämnat ett ytterst barnsligt minne till mig på ryggen, nämligen ett svart-lila sugmärke. Kärlek alltså, varför gör den folk till puttinuttiga idioter? Haha.

Midsommar på Röda holmen

Igår vid lunch lastade vi in tio flak öl i Richards bil, för att sedan lasta in oss själva och åka ut mot Onsala sommarstugeområde. Jenny och syskon hade planerat ett härligt midsommarfirande där i deras fina stuga tillsammans med massor av vänner. Peppen växte sig rätt stor redan i bilen då himelen blev blå och solen sken på oss.
I samma stund som första ölen öppnades på terassen flippade dock min mage ur totalt, jag fick sånna där jobbiga kramper som kommer och hälsar på ungefär en gång i halvåret, då magen svullnar upp som om man var i nionde månaden. Typiskt på midsommar och inte speciellt kul. Det finns tre sätt att bli av med detta på,
1. Äta medicin (som jag så klart inte hade med mig)
2. Sova i hopp om att magen ska lugna ner sig.
3. Supa sig så pass full att man glömmer bort smärtan.
Behöver jag ens säga att jag valde det sistnämnda? Det var en seg och ganska smärtsam process men jag hade det väldigt trevligt på vägen. Maten smakade ljuvligt, vi spelade spel, sjung hurtiga allsånger och visor, pratade om allt mellan himmel och jord och hade det fantastiskt trevligt. Emmeli och Jenny sprang titt som tätt ner till havet för att "nyktra till"/"friskas upp" med hjälp av ett dopp. Jag var deras trogne följeslagare som satt på bryggan, frös och blev spiknykter bara av att se dom bada. Men så någon gång mitt i natten hade jag plötsligt nått mitt esse i fylla, och Jenny lyckades övertala mig att att bada. Fyllot i mig bestämde mig för att näcka eftersom jag inte hade med mig några badkläder, men då drar Jenny fram någonting galet ur garderoben, en mönstrad pastellfärgad tvådelad 80-talsbaddräkt, som en bikini framtill och en baddräkt baktill. LÅNEBADDRÄKTEN!
Det var kärlek vid första ögonkastet av denna gräsliga skapelse som vi höll på att skratta ihjäl oss åt, och femton minuter senare hade jag tagit mitt första sverigedopp i havet på flera år! *stolt*

Antar att jag borde skämmas ihjäl som lägger upp en sån här bild för att representera min midsommar. Men skit samma, vi hade hur kul som helst och baddräkten är en skapelse som jag tycker att alla borde få ta del av. EN KLASSIKER FÖR FAN.


Det här är min absoluta favoritbild från kvällen. Det bästa med bilden är att den inte är arrangerad utan att Emmeli faktiskt slängde sig ner på marken och försökte hjälpa Jenny att knyta upp bikinin med hjälp av tänderna. Luv it.


Vi dansade hela vägen hem till stugan iklädda handduk och badrock. Vi mötte härliga fjortisgäng som dansade med oss och skrattade. Jenny fattade inte ens att vi inte kände gänget utan började dansa upp nån random fjortis som hon just då trodde var hennes bror. Haha.


På midsommardagen var stämningen inte lika party, toapappret var slut, cigaretterna var slut och folk kämpade emot sina bakfyllor. Men många skratt blev det när vi pratade om gårdagens händelser och galenskap.
Sjukt bra midsommar i alla fall, med världens bästa familjen Linse.




"hoppar så han spyr... högre och högre.. tills han inte syns mer"
Det första Marcus säger då vi vaknar på midsommardagen. Det säger allt och lite till, men det är nog inte alla som förstår.

Kort å gott

Jag har lovat mig själv att inte skriva sånna här inlägg men nu är jag bara tvungen.

Hur har jag har jag gjort för att träffa världens bästa kille? Jag blir fortfarande förvånad när jag tänker på hur läget är, haha - sjukt bra. Vad hände liksom? Håller tummarna för fortsatt välmående och lycka och lovar att inte posta några fler sånna här inlägg för det kommer jag säkert ångra bittert. Peace och puss.

Måndag

Regn i Göteborg. Regn som fan, men det är okej för idag kom Joel hem! Jag hatar egentligen att känna mig puttinuttig men känslor kan göra även den hårdaste stenen till en liten mjuk bomullstuss. Haha.
Emmeli, min tvillingsyster är för övrigt med i Metro idag som mannekäng, hon har superångest över detta och har redan fått X antal sms med hånfulla smeknamn som "Magnus Uggla" och "långtradarchauffören". Jag är övertygad om att hon är jättefin. Vi ska strax in mot stan och sno åt oss ett ex, sedan ska jag peppa henne så att ångesten försvinner. Lägger absolut upp en bild från tidningen sedan så får ni söta läsare komma med lite uppmuntrande ord till henne.

Ja. det var väl allt för nu.
Over and out.

*HUNGRIG*



Hade precis värsta bråket med min pappa om en pizza som låg i frysen. Jag "antog" att min mamma hade köpt hem den till mig för att vara omtänksam någon bakisdag/slöhelg eftersom den låg i MIN låda i frysen dvs. VEG-LÅDAN!
Jag hävdade att pizzan måste vara min eftersom övriga familjen är mer eller mindre köttälskare. Då blev pappa sur och frågade om det var jag som hade köpt den (vilket jag inte gjort, men jag anser att den lika gärna kan vara betald med mina pengar eftersom jag betalar 500 kr för mat varje månad när jag bor hos mina föräldrar). Det vågade jag såklar inte säga, utan körde fullt ut på veg-argumenten, och att mozarella faktiskt inte är en spännande smakupplevelse för hungriga pappor. Då blev han ännu mer sur och sa att man kunde krydda med lite go korv eller liknande om man kände sig fantasifull. Det här är så typiskt min familj. Suck.

Fan. Nu håller jag på att gå under av hunger... funderar på att äta den där pizzan i alla fall, i smyg.

Ang. bloppisen

Så roligt att det är så många som verkar uppskatta bloppisen! Det värmer mitt bakfulla trötta hjärta väldigt mycket. Dock är det så att många är intresserade av samma plagg, och anledningen till att jag inte satt ut pris är såklart att jag hoppas på en spännande budgivning. Funderar fortfarande på hur jag ska göra så att allting ska bli så rättvist som möjligt.
Ska försöka svara på alla intressemail ikväll eller imorgon så får ni mer info, återkommer här på bloggen snart.

Puss alla fina.

BLOPPIS!!!

HEJ!
Mitt löfte om bloppis har tagit rätt lång tid, men nu äntligen har jag gjort ett försök att få ordning på det. Ni får ursäkta om vissa plagg är lite skrynkliga men det blir så när dom ligger i påsar och väntar på sin nya ägare. Självklart kommer dom vara nystrukta och väldoftande om ni bestämmer er för att adoptera något av dessa plagg.
Hoppas det finns något som faller någon i smaken!


Adidaströja i glansigt material och fina färger. Väldigt bra skick. Passar dom flesta.
Marinblå axelremsväska med avtagbart band, kan bäras som en trendig kuvertväska.
Rutig gubbkeps från second hand.

Småblommig söt blus i gammeldags anda med hög hals. Passar en strl M.
Svart liten handväska med inbyggs spegel, vintage.

Svart yllekjol med unik skärning från Topshop. Bara använd några få gånger. Passar en M.
Mönstrad gubbig jacka. Aldrig använd.

Underbar kjol i blått med fina detaljer, kan även bäras som klänning, resår i midjan. Passar dom flesta.
Rutig gubbkeps från second hand.

Rosa adidas t-shirt med spexigt mönster, strl 42 men liten i storleken. Kan bäras som oversize t-shirt eller klassisk v-ringad.
Röd gubbkeps, stor i storlek.
Vitt oversize linne från adidas. Kan användas av alla.

Svart veckad kjol i bra skick och gammeldags anda. Passar en S-M.

Gubbkeps från H&M, passar garanterat alla slags huvudtyper.
Marinblå axelremsväska med avtagbart band, kan bäras som en trendig kuvertväska.
Grön-blå tröja med dragkedja, passar en XS-S.

Röd träningsoverallströja från H&M, liten i modellen strl 38.
Rosa metallic-tights från H&M, strl 38. Aldrig använda.
Finast färgade sjalen, perfekt att ha runt halsen eller i håret.

Oversize t-shirt med broderad papegoja i offwhite.

Sjömansinspirerat linne, passar en XS-S (rosetten ingår ej).
Svart byxa med hög midja och knappknäppning baktill, passar en S-M. Retro.

Mintgrön blus med spetsdetaljer och knäppning i ryggen, passar en S-M.
Svart liten handväska med inbyggs spegel, vintage.

Svart byxkjol i bomull med fickor, passar en S-M.
Påsväska i olivgrönt, vintage.
Hallonrosa söt blus i tunnt linnetyg, saknar tyvärr en knapp men det kan lätt åtgärdas. Strl: M.

Blåblommig kjol som lätt kan dras upp och förvandlas till en klänning.
Turkosblå adidasväska, köpt på Karltex, bara använd några få gånger.

Glansiga "ridstövlar" i finskt läder, oanvända, dock smala i skaften, passar en strl 34-35.
Prickig omlottklänning i bomull, bra skick. Passar en XS-S.
Hundtandsmönstrad väska, rymlig inuti.

Ljusgul romantisk blus med knäppning i ryggen, bred i modellen, passar alla kroppar.
Rutig gubbkeps från second hand.
Brun underbar axelremsväska i fejkskin, väldigt bra skick.

Näst intill oanvänd Puma t-shirt med guldtryck, strl 42 (liten i storleken).
Chinos från Gina, använda en gång, strl 38.
Blå sjal, second hand, aldrig använd.
Svart lackväska med kedjeremmar, nyskick.

Väldigt specilla och roliga fynd.
Orange långklänning med mycket mönster från second hand, passar en S-M.
Svart same-inspirerad knälång klänning, passar en S liksom L.

Blå Marimekko tröja, passar en S-M.
Underbar blommig sjal ärvd från mormor.
Färgglada strumpbyxor att piffa upp outfiten med, oanvända.

Blommig kjol som också blir den perfekta klänningen med ett skärp i midjan. Ganska stor i storlek.
Söta ljusrosa trosor med mycket spets, självklart oanvända, passar en XS-S-rumpa.
Svarta klackskor med resårband framtill. Väldigt effektfulla på foten. Strl 36.

Tunn tröja med muddar, mönstrad med skidåkare, unik, rolig och speciell, second handfynd.
Finast färgade sjalen, perfekt att ha runt halsen eller i håret.
Glansiga "ridstövlar" i finskt läder, oanvända, dock smala i skaften, passar en strl 34-35.

Mintgrön tunn blus med söta detaljer, passar en strl M.
Underbar blommig sjal ärvd från mormor.

Blommig stor ladybag från mormors väsksamling, här får du plats med allt och lite till, väldigt bra skick.
Roling stones t-shirt i mörkt gråmelerat med ljust tryck, aldrig använd. Strl S.
Rutig Whyredkjol med fantastisk skärning och fickor, endast använd en gång i strl 38.
Fet guldkedja, köpt på second hand i stockholm.

Härlig kjol i lite grövre material med fint mönster och fickor, fyndad på second hand, passar en strl XS-S.
Gubbkeps från H&M, passar garanterat alla slags huvudtyper.
Brun minikappsäck i fantastiskt skick ärvd från mormor.

Svarvitmönstrad fantastisk tröja i tunnt material med muddar från second hand, väldigt bra skick.
Rödvit prickiga söta dansskor från Barcelona i strl 36, använda en gång.

Röda conversekopior i fint skick strl 35.
Rutig yllekjol med underbar skärning från mormor, passar en S-M, fint skick.

Röd klassisk klänning med dragkedja baktill, passar en M, väldigt bra skick.
Sjal från den gamla goda tiden.
Axelremsväska, ett orginal från Broadway and sons.

70-tals inspirerad t-shirt fyndad på second hand, passar en S-M.
Röda jeans från H&M, strl 38 (stora i storleken), nästan oanvända.

Härlig knallgrön träningsoverallsbyxa passar en strl XS-S.
Oversizelinne/klänning med djup ryggurringning från Monki i strl M-L.

Glansiga "ridstövlar" i finskt läder, oanvända, dock smala i skaften, passar en strl 34-35.
Bohemisk sommarklänning med fina detaljer så som knappar och spets, helt unik, passar en S-M (ganska liten i storleken).
Ljusgrå sommrig gubbkeps från second hand.

Hallonröd mjukiskjol från Monki med stora fickor, kan bäras både i midjan eller på höften, strl M, använd ett fåtal gånger.
T-shirt med kameratryck i one size, ett unikt fynd från utlandet, endast använd en gång.
Blommig stor ladybag från mormors väsksamling, här får du plats med allt och lite till, väldigt bra skick.

Bohemisk mönstrad påsväska i grövre material, från second hand.
Fantastisk blommig spetsblus i lager på lager med knapp-knäppning längs med ryggen, passar en strl S. Perfekt skick!
Ljus veckad midjehög kjol, ger den perfekta siluetten från förr. Dragkedjan trasig, men i övrigt perfekt skick.

Retro byxklänning i marinblått med knappar framtill, fantastisk modell, second handfynd, aldrig använd, passar en strl M.
MC-jacka från FCUK, väldigt bra skick, passar en strl M.
Underbar blommig sjal, ärvd från mormor.

Brun portfölj i fejkskinn, vintage.
Grå stickad oversized klänning från H&M.
Brun underbar axelremsväska i fejkskin, väldigt bra skick.
Ljusgrå sommrig gubbkeps från seond hand.

Blommig kjol/halterneckklänning från H&M, strl 36, använd en gång.
Rutig gubbkeps från second hand.
Röd Mexx-väska.

Dieselskor i strl 37-38.
Gubbkeps från second hand.
Randig tunika, oanvänd, storlek M.
Marinblå axelremsväska i fejkskinn, nyskick, aldrig använd.

Svart lackväska med kedjeremmar, nyskick.
Lila tunika/oversize t-shirt från H&M.
Blå sjal, second hand, aldrig använd.

Mönstrad vintage t-shirt/blus i tunnt material med mudd. Passar en xs-s.
Sjal från second hand, passar lika bra att ha runt halsen som i håret.
Påsväska i olivgrönt, vintage.


INTRESSERAD?
Maila evelina.hultqvist@gmail.com för mer info om pris, mått och allt annat man kan tänka sig att ha funderingar över.

Puss alla godingar.